ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κανελόνια με τομάτα, σπανάκι και βασιλικό.

Post by: 24/02/2024 0 comments

Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο πιάτο. Για κάτι διαφορετικό, τα κανελόνια είναι η τέλεια επιλογή. Τα λεπτά ρολά ζυμαρικών ψήνονται με μια γευστική γέμιση και μας χαρίζουν την τελειότητα.

Υλικά

  • 12 κανελόνια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κονσέρβες των 400ων γραμμαρίων τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια σπανάκι πλυμένο
  • 500 γραμμάρια ρικότα
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα 1 αυγό
  • 100 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσέχουμε να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε την τομάτα, αλατοπιπερόνουμε και σιγοβράσουμε, για περίπου 20′, μέχρι να δέσει η σάλτσα και προσθέτουμε τον βασιλικό.
  3. Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεματάμε το σπανάκι και στραγγίζουμε καλά για να φύγει όλο το νερό.
  4. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ρικότα και την παρμεζάνα. Χτυπάμε καλά το αυγό το ρίχνουμε στο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Βάζουμε την μισή σάλτσα τομάτας στην βάση ενός ταψιού και γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα μας. Τοποθετούμε με τη σειρά τα κανελόνια στο ταψί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα πασπαλίζουμε με λίγη μοτσαρέλα και ψήνουμε για περίπου 40′-45′ μέχρι να ροδίσουν τα κανελόνια.
  6. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5′ και μετά σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons