ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για φουρνιστά μπαστουνάκια μοτσαρέλας.

Post by: 03/02/2024 0 comments

Ένα φανταστικό σνακ που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα για να απολαμβάνετε χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι ή βράδυ, με το κρασί ή την μπύρα σας. Είναι εθιστικά και θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
(για 24 μπαστουνάκια)

  • 12 κομμάτια μοτσαρέλα κομμένα σε μεγάλες ράβδους
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ξερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξέρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο αυγό

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα μπαστούνια μοτσαρέλας στη μέση και τα βάζουμε στo ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σκληρύνουν.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μαϊντανό, το βασιλικό, τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Σε ένα τρίτο χτυπάμε το αυγό.
  3. Καλύπτουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα ελαφρά βουτυρωμένη.
  4. Περνάμε τα κομμάτια μοτσαρέλας από το αλεύρι, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια, στη συνέχεια τα βουτάμε στο αυγό και τέλος τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να καλυφθούν πλήρως.
  5. Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ή μέχρι να είμαστε έτοιμοι να τα ψήσουμε.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Γυρίζουμε τα μπαστουνάκι από την άλλη πλευρά και τα ψήνουμε για ακόμη 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά με σος της αρεσκείας μας.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons