ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για φακές σούπα με σπανάκι.

Post by: 18/03/2023 0 comments

Απλούστατη και νόστιμη παραλλαγή στη συνταγή για την αγαπημένη σούπα του χειμώνα. Προσθέτοντας σπανάκι, δίνουμε πιο πλούσια γεύση στις φακές και δημιουργούμε ένα δυναμωτικό και πολύ θρεπτικό πιάτο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 350 γραμμάρια φακές
  • 300 γραμμάρια τρυφερό σπανάκι
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίγανη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις φακές σε ένα σουρωτήρι. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει και προσθέτουμε τη δάφνη, το σκόρδο και τη ρίγανη. Το νερό το ρυθμίζουμε ανάλογα με το πόσο ρευστή θέλουμε νε είναι η σούπα. Βράζουμε για 40 περίπου λεπτά. Ενδιάμεσα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  2. Ενώ οι φακές βράζουν ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο και την πιπεριά μέχρι να κοντεύουν να μαραθούν. Προσθέτουμε και το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί και το σπανάκι. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Όταν οι φακές θέλουν 10 λεπτά για να είναι έτοιμες προσθέτουμε στην κατσαρόλα το περιεχόμενο του τηγανιού και ολοκληρώνουμε το βράσιμο μέχρι να είναι έτοιμες οι φακές.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons