ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για χωριάτικα λουκάνικα με κρεμμύδι στο τηγάνι.

Post by: 13/01/2024 0 comments

Πεντανόστιμη τηγανιά με λουκάνικα που θα γίνει ανάρπαστη. Συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί και ζεστό ψωμάκι!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο θυμάρι
  • 5-6 φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και πολλές από αυτές στη μέση.
    2. Σοτάρουμε τα λουκάνικα έτσι ώστε να ροδίσουν καλά.
    3. Αφαιρούμε τα λουκάνικα από το τηγάνι, αδειάζουμε το περιττό λίπος, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και την πάπρικα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, λίγο πιπέρι, 1/3 φλιτζανιού νερό και το αφήνουμε στη φωτιά 7-8 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του.
    4. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons