Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για χωριάτικα λουκάνικα με κρεμμύδι στο τηγάνι.

Πεντανόστιμη τηγανιά με λουκάνικα που θα γίνει ανάρπαστη. Συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί και ζεστό ψωμάκι!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο θυμάρι
  • 5-6 φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και πολλές από αυτές στη μέση.
    2. Σοτάρουμε τα λουκάνικα έτσι ώστε να ροδίσουν καλά.
    3. Αφαιρούμε τα λουκάνικα από το τηγάνι, αδειάζουμε το περιττό λίπος, βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και την πάπρικα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, λίγο πιπέρι, 1/3 φλιτζανιού νερό και το αφήνουμε στη φωτιά 7-8 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του.
    4. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates