Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ατομικές κοτόπιτες με γραβιέρα, μπέικον και πράσο.

Πεντανόστιμες ατομικές κοτόπιτες με σπέσιαλ γέμιση που θα κάνουν τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους. Μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσουμε τα περισσεύματα από κοτόπουλο.

Υλικά (για 4 ατομικές φόρμες)

  • 1 φύλλο σφολιάτας  κατεψυγμένο
  • 400 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 καρότα
  • 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια τυρί έμμενταλ σε κομματάκια
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε φλούδε
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κότας
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό το φιλέτο του κοτόπουλου με τα καρότα κομμένα στη μέση κατά μήκος. Τα βγάζουμε και κόβουμε και τα καρότα και το κοτόπουλο σε κομματάκια.
  2. Στο μεταξύ ξεπαγώνουμε λίγο τη σφολιάτα.
  3. Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο για 2-3 λεπτά το μπέικον. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα πράσα, το θυμάρι, συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά το σοτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και καρότου, το ζωμό κότας και βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε τότε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Μοιράζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε τέσσερα ατομικά πυρέξ.
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα στρογγυλά κομμάτια, βρέχουμε ελαφρά τις άκρες τους και καλύπτουμε με αυτά τα πυρέξ πιέζοντας ελαφρά τις άκρες στα χείλη του κάθε πυρέξ ώστε να κολλήσουν. Με ένα πιρούνι κάνουμε μερικές τρύπες στη ζύμη για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates