ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή εύκολο σοκολατένιο cheesecake με 5 υλικά.

Post by: 30/11/2019 0 comments

Πανεύκολο cheesecake με σοκολάτα Toblerone και λίγα υλικά. Βελούδινο στην υφή, με υπέροχη βάση μπισκότου και ανάλαφρη κρέμα, τρώγεται ευχάριστα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Υλικά (για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκ.)

  • 200 γραμμάρια μπισκότα digestive
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος Toblerone + 40 γραμμάρια τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα
  • 90 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 300 ml κρέμα γάλακτος, ελαφρώς χτυπημένη

Εκτέλεση

1. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο.
2. Χτυπάμε τα μπισκότα στο μούλτι να θρυμματιστούν. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το θρυμματισμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στη φόρμα, πιέζοντάς το με την ανάποδη ενός κουταλιού. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.
3. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Όσο λιώνει η σοκολάτα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε λίγη-λίγη τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος, να πήξει λίγο (αλλά να μην γίνει σαν σαντιγί) και τη προσθέτουμε κι αυτή στο μείγμα σταδιακά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
4. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση μπισκότου και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να κρυώσει για 3-4 ώρες τουλάχιστον -ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ- και να σφίξει καλά.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons