ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Συμβουλές για να ανακαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό. Όρισε το παρόν.

Post by: 02/05/2023 0 comments

Το να βρούμε τον εαυτό μας δεν είναι ποτέ τόσο εύκολο όσο θα θέλαμε. Η ζωή είναι σκληρή και μας μεταμορφώνει σε εκδοχές του εαυτού μας που ποτέ δεν νομίζαμε ότι θα γίνουμε.

Παρακάτω δίνω τις όσο δυνατόν καλύτερες συμβουλές για να μπορέσεις να ανακαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό. Παρόλο που μπορεί να μην είναι εύκολο το να συμφιλιωθείς με τον αληθινό σου εαυτό, είναι απαραίτητο για να συνεχίσεις.

Η θετικότητα δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται και μερικές φορές το να ξέρεις που πρέπει να βρίσκεσαι δεν είναι πολύ σαφές.

Πώς να βρεις τον εαυτό σου:

1. Πέρνα χρόνο στην φύση.

Η φύση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσεις τον κόσμο γύρω σου. Το να περνάς χρόνο μόνος/η με την μητέρα γη θα σε φέρει πιο κοντά στην αληθινή μορφή σου. Θα συνειδητοποιήσεις το πόσο ανειλικρινής ήσουν με την ψυχή σου τόσο καιρό και πως μπορείς αυτό να το αλλάξεις.

2. Μην απομονώνεις τον εαυτό σου από τις γύρω ενέργειες.

Οι ενέργειες γύρω σου πάντα είναι εκεί για να σου πουν κάτι. Αυτό το μήνυμα θα μπορούσε να είναι κάτι θετικό ή κάτι συντριπτικά αρνητικό, από εσένα εξαρτάται να το ερμηνεύσεις. Όσο πιο πολύ συντονιστείς με αυτές τις ενέργειες τόσο καλύτερα θα γνωρίσεις τον εαυτό σου.

3. Εστίασε σε αυτούς που πραγματικά αγαπάς.

Οι άνθρωποι που αγαπάς είναι μια αντανάκλαση του εαυτού σου. Είστε μαζί με τρόπους που ποτέ δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις. Το να εστιάσεις περισσότερο σε αυτούς και στην σύνδεση σας θα σε ωφελήσει δραστικά.

4. Βρες το πάθος σου.

Το να βρεις αυτό που πραγματικά έχει σημασία για σένα και το να απολαμβάνεις τα πράγματα που αγαπάς να κάνεις είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής σε αυτόν τον κόσμο.

5. Σταμάτα να κάνεις πολύπλοκα τα πράγματα στο μυαλό σου.

Το μυαλό σου σε εμποδίζει από το να κάνεις πολλά πράγματα. Αν πάντα πιστεύεις πως θα αποτύχεις και διστάζεις, το πιο πιθανό είναι πως όλα είναι στο μυαλό σου. Το να αφήσεις αυτή την αρνητική νοοτροπία θα σε κάνει να δεις τον κόσμο διαφορετικά.

6. Όρισε τo παρόν.

Πάρε χρόνο για να ορίσεις πραγματικά το πού βρίσκεσαι στην παρούσα στιγμή. Να ζεις στο εδώ και τώρα. Η ζωή είναι πολύ πιο μικρή από όσο συνειδητοποιείς.

7. Διαλογίσου.

Ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ψάξεις στην ψυχή σου. Όσο πιο πολύ διαλογίζεσαι, τόσα περισσότερα ανακαλύπτεις για τον εαυτό σου. Μπορείς να αποκαλύψεις πολλά, απλώς με το να διαλογιστείς.

8. Αναγνώρισε τις συνδέσεις γύρω σου.

Υπάρχουν πολλές συνδέσεις σε αυτόν τον κόσμο. Μπορούν να είναι ενεργειακές, σωματικές ή και συναισθηματικές. Μην τις αφήνεις απλώς να περνούν.

9. Ζήσε για σένα και για κανέναν άλλον.

Αυτή είναι η ζωή σου και εσύ πρέπει να την ζεις. Αν την ζεις για οποιονδήποτε άλλο εκτός από εσένα τότε δεν την ζεις έτσι όπως προοριζόσουν. Να είσαι όσο πιο αληθινός μπορείς με τον εαυτό σου.

Πηγή: Awaken / eirinika.gr

Φωτό από: Darius Bashar / Unsplash

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons