ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κοτόπουλο ψητό με κυδώνια.

Post by: 26/11/2022 0 comments

Ίσως είναι το δείπνο που θα κάνει την πρώτη εντύπωση ή μπορεί να είναι μία ένδειξη αγάπης, που να λέει “ευχαριστώ”. Για όποιον λόγο κι αν επιλέξετε να κάνετε το τραπέζι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας το σίγουρο είναι πως πρέπει να εντυπωσιάσετε. Σας προτείνουμε ιδιαίτερες προτάσεις για μια απολύτως επιτυχημένη βραδιά.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 4 μέτρια κυδώνια, καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια
  • 1 φλιτζάνι φρουτώδες λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι χυμό μήλου
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • αλάτι και λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τα κυδώνια, τον χυμό μήλου και το κρασί. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα κυδώνια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5-10 λεπτά.
  3. Πλένουμε, σκουπίζουμε και αλευρώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο και κόλιανδρο από κάθε πλευρά και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε και τα κυδώνια.
  4. Αδειάζουμε το λίπος από το τηγάνι όπου ροδίσαμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε σε αυτό το υγρό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα κυδώνια. Φέρνουμε σε βρασμό ανακατεύοντας.
  5. Περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα το κοτόπουλο στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά και να κάνει ωραία κρούστα. Το σερβίρουμε με ρύζι.

 

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons