ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για εύκολο στρούντελ μήλου.

Post by: 21/12/2019 0 comments

Αυθεντική συνταγή για στρούντελ με μήλο και μπαχαρικά. Ένα πολύ νόστιμο χειμωνιάτικο γλυκό, ό,τι πρέπει για πρωϊνό ή τσάι με φίλους. Αν το σερβίρουμε ζεστό με μια μπάλα παγωτό βανίλια, γίνεται το τέλειο επιδόρπιο για ένα επίσημο γεύμα.

Υλικά (για 10 περίπου κομμάτια)

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση

  • 8 μέτρια μήλα κόκκινα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη από τη μεριά του καρότου
  • 150 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
  • 150 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • ½  κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε χαλαρά να ενωθούν οι γεύσεις.

3.
Σε μιαξύλινη επιφάνεια απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνουμε. Επάνω του απλώνουμε το δεύτερο φύλλο, βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.

4.
Απλώνουμε πάνω στα φύλλα τη γέμιση, φροντίζοντας να μην πάει στις άκρες των φύλλων. Διπλώνουμε λίγο προς τα μέσα τις δύο μικρές άκρες των φύλλων και ρολάρουμε κατά μήκος της μεγάλης πλευράς ώστε να σφραγιστεί η ζύμη στο εσωτερικό.

5.
Καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού με λαδόκολλα.

6.
Βουτυρώνουμε εξωτερικά το στρούντελ, το τοποθετούμε στο ταψί και το ψήνουμε για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα τα φύλλα.

7.
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons