ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για ψάρι μπιάνκο (με σκόρδο στην κατσαρόλα)

Post by: 04/08/2018 0 comments

Μια παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή για ψάρι στην κατσαρόλα με σκόρδο, λεμόνι και μαϊντανό. Νόστιμο, εύκολο και λιτό πιάτο. Χρησιμοποιήστε σφυρίδα, λαβράκι ή μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1000 γραμμάρια ψάρι (όπως σφυρίδα, λαβράκι, μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος), κομμένο σε μερίδες
  • 5 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 1/2 φλιτζάνι ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 1/2 λεμόνι
  • χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε το φαγητό αλατίζουμε το ψάρι.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει ελαφρά τις πατάτες και βράζουμε το φαγητό για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι πατάτες λίγο να μαλακώνουν.
  3. Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω από τις πατάτες, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τον μαϊντανό και αν χρειαστεί ελάχιστο νερό ώστε να φτάνει στο ύψος των ψαριών. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με λίγο ζουμί.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα 2-3 φορές να ανακατευθεί ο χυμός με το φαγητό, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons