ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Το μυστικό για να αφιερώνετε τον μισό χρόνο στην καθαριότητα του σπιτιού!

Post by: 29/01/2023 0 comments

Υπάρχουν 6 πράγματα που αν τα καθαρίζετε σε καθημερινή βάση θα καταλήξετε να αφιερώνετε πολύ λιγότερο χρόνο στις δουλειές του σπιτιού. Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται αυτό ισχύει 100% και θα καταλάβετε τον λόγο διαβάζοντας παρακάτω.

  1. Πετσέτες κουζίνας.

Μπορεί οι πετσέτες στην κουζίνα σας να μην δείχνουν βρώμικες αλλά σύμφωνα με μια έρευνα της USDA οι συγκεκριμένες πετσέτες είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στην κουζίνα σας. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες μπάνιου. Έτσι θα πρέπει να τις αλλάζετε μέρα παρά μέρα ή και κάθε μέρα αν έχετε μεγάλη οικογένεια. Κρατώντας τις ίδιες πετσέτες για πολλές μέρες θα αντιμετωπίσετε το εξής πρόβλημα: Καθώς οι πετσέτες λερώνονται πολύ εύκολα και γρήγορα, οτιδήποτε σκουπίζετε με αυτές θα λερώνεται αντί να καθαρίζεται. Έτσι θα πρέπει να καθαρίσετε ακόμα περισσότερα πράγματα που αν είχατε πάντα καθαρές πετσέτες και σφουγγάρια δεν θα χρειαζόταν.

  1. Πάγκοι.

Ο περισσότερος κόσμος αφήνει ή ακουμπάει πάνω στους πάγκους της κουζίνας ένα σωρό βρώμικα αντικείμενα όπως κλειδιά, λεφτά, γράμματα και λογαριασμούς και έτσι όπως οι πάγκοι λερώνονται και γεμίζουν μικρόβια. Καθαρίζετε καθημερινά τους πάγκους και πλένετε τακτικά το σφουγγάρι σας από επιφάνεια σε επιφάνεια για να μην μεταφέρετε τη βρωμιά.

  1. Τοίχοι στη ντουσιέρα.

Οι τοίχοι στη ντουζιέρα γεμίζουν εύκολα με μούχλα επειδή σε αυτό το σημείο υπάρχει πολλή υγρασία. Μετά από κάθε μπάνιο παίρνετε ένα πανί και σκουπίζετε τους τοίχους. Έτσι το μπάνιο σας θα είναι πάντα καθαρό και δεν θα αναπτύσσεται εύκολα μούχλα πάνω του.

  1. Νεροχύτης μπάνιου.

Μπορεί να φαίνεται καθαρός αλλά είναι γεμάτος βακτήρια και βρωμιές. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό για να τον καθαρίζετε, φροντίζετε να βάζετε λίγη χλωρίνη και γεμίζετέ τον με ζεστό νερό. Αφήνετε το νερό με τη χλωρίνη να δράσουν για 5 λεπτά και ο νιπτήρας σας θα λάμπει εύκολα και γρήγορα.

  1. Πιάτα και ποτήρια.

Μην αφήνετε άπλυτα πιάτα και ποτήρια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Θα γεμίσετε με ζωύφια και επιπλέον την επόμενη μέρα θα χρειαστείτε περισσότερη ώρα για να τα καθαρίσετε. Φροντίζετε να πλένετε τα πιάτα σας σε καθημερινή βάση ή τουλάχιστον βάζετέ τα στο πλυντήριο πιάτων.

  1. Καφετιέρα.

Η καφετιέρα είναι ακόμα ένα αντικείμενο στην κουζίνα που πρέπει να καθαρίζετε σε καθημερινή βάση και ύστερα από κάθε χρήση. Πλένετε όλα τα εξαρτήματα με ζεστό νερό και σαπούνι και μην ξεχνάτε να σκουπίζετε και το εξωτερικό μέρος γιατί μπορεί να υπάρχουν πιτσιλιές.

Καθαρίζοντας αυτά τα 6 αντικείμενα σε καθημερινή βάση οι δουλειές που θα έχετε να κάνετε το σαββατοκύριακο θα είναι πολύ λιγότερες ενώ η κουζίνα και το μπάνιο σας θα είναι πάντα καθαρά. Επιπλέον, συνηθίζοντας να κάνετε αυτές τις δουλειές καθημερινά, γρήγορα θα αποκτήσετε τακτική και θα τις τελειώνετε πολύ πιο γρήγορα. Έχοντας καθαρό σπίτι ανά πάσα στιγμή θα δείτε πόσο θα βελτιωθεί και η ψυχολογία σας. Δοκιμάστε το για ένα μήνα και τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν.

Πηγή: spirossoulis / eirinika.gr

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons