ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Μικρή κατάψυξη; Κανένα πρόβλημα! Δείτε 5 tips για να αποθηκεύετε έξυπνα περισσότερα τρόφιμα.

Post by: 11/04/2024 0 comments

Πετάξτε τα κουτιά από τα τρόφιμά σας.

Με το που θα επιστρέψετε από το σούπερ μάρκετ με τα ψώνια σας το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε όλες τις τροφές που έχετε σκοπό να βάλετε στην κατάψυξη από τα κουτιά τους. Το ίδιο πρέπει να κάνετε με όλες τις τροφές που βρίσκονται σε σακουλάκια μιας και μέσα στα σακουλάκια υπάρχει αέρας το οποίο πιάνει περισσότερο χώρο απ’ ό,τι αν το ανοίξετε και το βάλετε σ’ ένα άλλο σακουλάκι ιδανικό για κατάψυξη (χωρίς πολύ αέρα μέσα). Σημειώστε με ένα μαρκαδοράκι τι περιέχει το καθένα για να μην ψάχνετε κάθε φορά να βρείτε αυτό που θέλετε.

Ξεφορτωθείτε τον πάγο.

Τα παγάκια (ειδικά αν τα έχετε σε παγοθήκες) πιάνουν πολύ χώρο στην κατάψυξή σας. Ένας τρόπος για να τα έχετε μέσα σε αυτήν είναι να τα βάλετε σε παγοθήκες-σακουλάκια έτσι ώστε να μπορούν να στριμωχτούν και κάπου αν χρειάζεται.

Αποφύγετε τα πλαστικά τάπερ.

Μπορεί τα πλαστικά τάπερ να είναι ο καλύτερος τρόπος για να φυλάτε φρέσκα τα τρόφιμά σας στην κατάψυξη αλλά πιάνουν πολύ χώρο. Υπάρχουν ειδικά σακουλάκια τα οποία είναι ιδανικά για να βάζετε στην κατάψυξη από πατάτες μέχρι σούπες και παγωτό.

Οργανώστε τον καταψύκτη.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να οργανώσετε σωστά τον καταψύκτη σας. Χρησιμοποιήστε πλαστικές θήκες περιοδικών, πλαστικά καλάθια και βάλτε πάνω σε αυτά ετικέτες για να ξέρετε τι περιέχει το καθένα.

Οργανώστε τα ψώνια σας.

Είναι πολύ σημαντικό να οργανώνετε σωστά τη λίστα με τα ψώνια σας. Κάντε πρώτα έναν προγραμματισμό σχετικά με το τι θέλετε να μαγειρέψετε για τις επόμενες δύο εβδομάδες και σημειώστε τι θέλετε να ψωνίσετε για να βάλετε στην κατάψυξή σας. Έτσι, δε θα χρειαστεί να τη γεμίζετε με πράγματα που δεν έχετε σκοπό να φτιάξετε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πηγή: eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons