ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Με αυτόν τον μοναδικό τρόπο θα καθαρίσετε τα σουέντ αξεσουάρ σας!

Post by: 06/03/2021 0 comments

Όλοι όσοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο σουέντ αξεσουάρ γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να το προστατέψουν

Όλοι όσοι έχουν στην κατοχή τους κάποιο σουέντ αξεσουάρ γνωρίζουν πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να το προστατέψουν.

Όσο προσεκτικές και αν είστε, μερικές φορές είναι αδύνατο να αποφύγετε μια ξαφνική βροχή ή μια λακκούβα με λασπωμένα νερά που βρέθηκε τυχαία στον δρόμο σας. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε, να καθαρίσετε και να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας σουέντ αξεσουάρ.

Παπούτσια

Τα παπούτσια είναι από τα αξεσουάρ που υπόκεινται στις περισσότερες φθορές. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα λερωθούν ή – ακόμα χειρότερα – θα πατήσετε κάποια στιγμή σε λάσπες. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τα αφήσετε να στεγνώσουν. Στην συνέχεια, προμηθευτείτε  ένα από τα ειδικά καθαριστικά για σουέντ που υπάρχουν στο εμπόριο και περάστε το πάνω από το λεκέ. Μπορείτε, επίσης, να βάλετε λευκό ξύδι σε ένα απαλό πανί και να τρίψετε τους λεκέδες μέχρι να εξαφανιστούν.

Σακάκια

Στα σουέντ σακάκια και μπουφάν αυτό που συνήθως λερώνεται είναι το κολάρο, καθώς έρχεται σε επαφή με τη λιπαρότητα του δέρματος. Αν παρατηρήσετε λεκέδες, χρειάζεται να ρίξετε κάποιο απορροφητικό υλικό που θα τους εξαφανίσει. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό καθαριστικό για σουέντ, το αλεύρι θα κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Καπέλα

Αν βρίσκεστε έξω και το καπέλο σας λερωθεί από κάποια ξαφνική βροχή, τότε χρησιμοποιήστε μια πετσέτα μπάνιου για να απορροφήσετε όσο περισσότερο από το νερό γίνεται και γεμίστε το καπέλο με εφημερίδες για να διατηρήσει το σχήμα του. Αποφύγετε να μπείτε στον πειρασμό να το στεγνώσετε με το πιστολάκι ή να το βάλετε στο καλοριφέρ για να στεγνώσει. Η ζέστη καταστρέφει την ιδιαίτερη υφή του σουέντ γι αυτό προτιμήστε να το αφήσετε να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Με αυτόν τον τρόπο, το πιθανότερο είναι ότι το καπέλο σας θα επιστρέψει στην αρχική του μορφή και δεν θα μείνουν λεκέδες από το νερό.

Πηγή: eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons