ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Έξυπνες ιδέες για να βάλετε σε τάξη τα παπούτσια και τα αξεσουάρ σας!

Post by: 14/10/2023 0 comments

Αν έχετε πολλά αξεσουάρ και χρειάζεστε 2-3 ντουλάπες για να τα βολέψετε, τότε μάλλον είστε στο σωστό άρθρο. Δείτε μερικές έξυπνες ιδέες για να αποθηκεύσετε τα παπούτσια και τα διάφορα αξεσουάρ σας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VOCÊ ORGANIZA (@voce_organiza_)

Βάλτε γατζάκια στον τοίχο.

Σε καταστήματα με είδη σπιτιού μπορείτε να βρείτε ειδικά γατζάκια που χρησιμεύουν με διάφορους τρόπους μέσα στο σπίτι. Ένας από αυτούς είναι το κρέμασμα των παπουτσιών. Βάλτε μερικά γατζάκια στον τοίχο και κρεμάστε εκεί τα παπούτσια σας. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην τοποθετήσετε πολλά γατζάκια γιατί τότε το αποτέλεσμα θα είναι αντιαισθητικό. Αν επιλέξετε να κρεμάσετε τα παπούτσια στον τοίχο, φροντίστε να έχουν τουλάχιστον καθαρές σόλες, σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος τοίχος είναι στο σαλόνι ή στο χολ.

Φτιάξτε μια σειρά με καπέλα στον τοίχο σας.

Καρφώστε μερικά γαντζάκια στον τοίχο και κρεμάστε εκεί τα καπέλα σας. Μπορείτε να το κάνετε δίπλα στην εξώπορτα για να δώσετε και στιλ στον χώρο ή σε κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού.

Κολιέ και βραχιόλια.

Τοποθετήστε μία βάση της επιλογής σας στον τοίχο και πάνω σε αυτήν περάστε μία ράβδο σε απόχρωση που να ταιριάζει με τη διακόσμηση του δωματίου σας. Περάστε στη ράβδο όλα σας τα κολιέ και τα βραχιόλια – ή αυτά που φοράτε πιο συχνά.

Διακοσμήστε τη σκάλα σας με φουλάρια και μαντήλια.

Αν έχετε μια σκάλα που δεν την χρησιμοποιείτε πολύ, τότε μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως ένα ωραίο διακοσμητικό. Κρεμάστε εκεί τα φουλάρια σας, τα γυαλιά ηλίου, τα μαντήλια και τα κασκόλ.

Φτιάξτε μια αυτοσχέδια παπουτσοθήκη με παλιά κιβώτια.

Πάρτε μερικά κιβώτια και τοποθετήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο και σε διάφορες σειρές ανάλογα με το πόσα παπούτσια θέλετε να αποθηκεύσετε. Χρησιμοποιήστε ένα κιβώτιο με χωρίσματα για να βάζετε τις κάλτσες σας. Καλό θα ήταν βέβαια αυτή η αυτοσχέδια παπουτσοθήκη να μην είναι μέσα στο υπνοδωμάτιο.

Μετατρέψτε το σύνθετο σε παπουτσοθήκη.

Αν έχετε ένα παλιό σύνθετο με τζαμαρία και θέλετε να το αντικαταστήσετε, τότε μην το πετάξετε. Μετατρέψτε το σε παπουτσοθήκη και βάλτε το σε ένα δωμάτιο ή στο χολ. Τα σύνθετα αποτελούν καλή εναλλακτική για αυτήν τη δουλειά και χωράνε αρκετά ζευγάρια παπούτσια.

Φτιάξτε μια gallery τοίχου με παπούτσια.

Βάλτε κάδρα και ραφάκια και τοποθετήστε τα παπούτσια σας μέσα και πάνω σε αυτά. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να αποθηκεύσετε κάποια ζευγάρια ενώ ταυτόχρονα θα αναδείξετε τα αγαπημένα σας σαν έργα τέχνης.

Βάλτε ράγες στους τοίχους.

Οι ράγες που συνήθως υπάρχουν στα μπάνια για τις πετσέτες, μπορούν να αποτελέσουν καλή πηγή έμπνευσης. Βάλτε, για παράδειγμα, 2 χρυσές ράγες στο δωμάτιό σας και περάστε τα αξεσουάρ σας.

Χρησιμοποιήστε μία μεγάλη πιατέλα.

Αν έχετε γεμίσει με παλιές πιατέλες και δεν ξέρετε τι να τις κάνετε, τότε χρησιμοποιήστε τις ως χώρο αποθήκευσης των γυαλιών ηλίου, των αξεσουάρ ή της συλλογής με ζώνες που διαθέτετε. Βάλτε δυο πιατέλες στο κομό ή ακόμα και στο μπάνιο και τοποθετήστε μέσα τακτοποιημένα τα αξεσουάρ σας.

Πηγή: spirossoulis.com/ eirinika.gr

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons