ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Συμβουλές Εβδομαδιαίας Ευτυχίας.

Post by: 23/05/2024 0 comments

Δευτέρα 27 Μαΐου: Αναθεωρήστε τους στόχους σας.

Καλή εβδομάδα φίλοι μου. Είναι μια καλή ευκαιρία να καθίσετε με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι και να σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε να επιτύχετε τις επόμενες μέρες. Ίσως να έχετε έναν επαγγελματικό στόχο που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ή έναν προσωπικό στόχο, όπως το να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην υγεία σας ή στις σχέσεις σας. Γράψτε τους στόχους σας σε μια λίστα και δίπλα τους σημειώστε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να τους επιτύχετε.

Τρίτη 28 Μαΐου: Εξασκηθείτε στον διαλογισμό.

Δοκιμάστε να εξασκηθείτε στον διαλογισμό για να φέρετε περισσότερη ηρεμία και εστίαση στη ζωή σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με σύντομες συνεδρίες διαλογισμού, ακόμα και 5-10 λεπτά την ημέρα, για να δείτε τη διαφορά. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος, καθίστε άνετα και κλείστε τα μάτια σας. Εστιάστε στην αναπνοή σας, εισπνέοντας βαθιά και αργά, και εκπνέοντας με τον ίδιο τρόπο. Αν το μυαλό σας αρχίσει να περιπλανιέται, απλά φέρτε την προσοχή σας πίσω στην αναπνοή σας. Θα δείτε πόσο πολύ θα σας βοηθήσει και θα αισθανθείτε πιο γαλήνιοι και συγκεντρωμένοι.

Τετάρτη 29 Μαΐου: Μάθετε κάτι νέο.

Δεσμευτείτε να μάθετε κάτι νέο σήμερα και να εμπλουτίσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας. Αυτό μπορεί να είναι μια νέα δεξιότητα που πάντα θέλατε να αναπτύξετε, όπως η μαγειρική, η φωτογραφία ή η κηπουρική. Για να το επιτύχετε αυτό, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο, να παρακολουθήσετε ένα εκπαιδευτικό βίντεο ή να ξεκινήσετε ένα διαδικτυακό μάθημα σε ένα θέμα που σας συναρπάζει.

Πέμπτη 30 Μαΐου: Αφιερώστε χρόνο για δημιουργική έκφραση.

Δοκιμάστε να εκφραστείτε δημιουργικά σήμερα και δείτε πόσο θετική επίδραση μπορεί να έχει στη διάθεσή σας. Η δημιουργική έκφραση μπορεί να πάρει πολλές μορφές: ζωγραφική, γράψιμο, μουσική, κηροπλαστική. Αν σας αρέσει η ζωγραφική, πιάστε τα χρώματα και το χαρτί και αφήστε τη φαντασία σας να οδηγήσει το πινέλο σας. Αν προτιμάτε το γράψιμο, δοκιμάστε να γράψετε μια σύντομη ιστορία, ένα ποίημα. Η δημιουργική έκφραση μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά, βοηθώντας σας να απελευθερώσετε συναισθήματα και να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Παρασκευή 31 Μαΐου: Κάντε μια πράξη καλοσύνης.

Δοκιμάστε να κάνετε μια μικρή πράξη καλοσύνης για κάποιον άλλο σήμερα και δείτε πώς μπορεί να φωτίσει τη μέρα σας, αλλά και τη δική τους. Αυτές οι πράξεις δεν χρειάζεται να είναι μεγάλες ή περίπλοκες για να έχουν αντίκτυπο. Μπορείτε να βοηθήσετε έναν συνάδελφο με μια εργασία που δυσκολεύεται, να κάνετε μια μικρή δωρεά σε μια φιλανθρωπική οργάνωση ή να προσφέρετε έναν καφέ σε κάποιον που εργάζεται σκληρά. Ακόμη και ένα ευγενικό μήνυμα ή μια κλήση σε κάποιον που περνά δύσκολα μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

Σάββατο 1 Ιουνίου: Επανασυνδεθείτε με τη φύση.

Καλό μήνα!!! Σήμερα περάστε χρόνο στη φύση και απολαύστε τα οφέλη της επαφής με το φυσικό περιβάλλον. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα σε ένα κοντινό πάρκο, να πάτε για πεζοπορία σε ένα όμορφο μονοπάτι ή απλά να καθίσετε σε έναν κήπο και να απολαύσετε τη γαλήνη και την ομορφιά της φύσης γύρω σας. Ακούστε τα πουλιά, παρατηρήστε τα δέντρα και τα λουλούδια, αισθανθείτε τον άνεμο στο πρόσωπό σας και αναπνεύστε βαθιά τον καθαρό αέρα. Η φύση έχει μια μοναδική ικανότητα να μας επαναφέρει σε μια κατάσταση ηρεμίας και ευεξίας.

Κυριακή 2 Ιουνίου: Κάντε έναν απολογισμό της εβδομάδας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε την εβδομάδα που πέρασε και να κάνετε έναν απολογισμό. Καθίστε κάπου ήσυχα και αναλογιστείτε τι πήγε καλά και τι θα μπορούσατε να βελτιώσετε.. Κάντε μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε να επιτύχετε την επόμενη εβδομάδα. Θέστε νέους στόχους, είτε πρόκειται για επαγγελματικά, προσωπικά ή ψυχικά επιτεύγματα.

Συνταγή της εβδομάδας:

Γι αυτή την εβδομάδα θα σας προτείνω σολομό ψητό στο σχαροτήγανο με μπόλικο lime κι ανθό αλατιού, Συνοδέψτε το με μια ωραία πράσινη δροσερή σαλάτα.

Καλή απόλαυση των συμβουλών, να προσέχετε και πάνω από όλα κι όλους, να αγαπάτε και να φροντίζετε τον εαυτό σας, σαν τον πιο πολύτιμο θησαυρό.

Μιχαήλ Δούκας

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons