ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς – 21 Ιανουαρίου

Post by: 21/01/2024 0 comments

Μερικές φορές, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μία αγκαλιά. Η δύναμή της είναι μεγάλη, αφού σύμφωνα με μελέτες, η αγκαλιά μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα οξυτοκίνης και να μειώσει την πίεση του αίματος. Με λίγα λόγια, μία αγκαλιά μπορεί να σε κάνει να νιώσεις χαρούμενος, ήρεμος, ακόμα και ασφαλής.

Στις 21 Ιανουαρίου, η αγκαλιά έχει την τιμητική της. Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1986, στο Michigan, και εξαπλώθηκε αργότερα στον Καναδά, την Αγγλία, την Αυστραλία, τη Γερμανία και την Πολωνία. Στόχος της ημέρας είναι να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους  ανθρώπους να αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους.

Η ιστορία θέλει τον Kevin Zaborney να είναι ο ιδρυτής της ημέρας, έχοντας επιλέξει την 21η Ιανουαρίου επειδή είναι μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και πριν τον Άγιο Βαλεντίνο – μία περίοδο που οι άνθρωποι είναι ίσως λίγο πιο πεσμένοι ψυχολογικά. Ο Zaborney, ήλπιζε επίσης ότι η Ημέρα Αγκαλιάς θα συνέβαλλε στην απελευθέρωση των Αμερικανών, αφού όπως υποστήριζε ο ίδιος «η αμερικανική κοινωνία ντρέπεται να δείξει τα συναισθήματά της σε δημόσιους χώρους».

Το 2004, ξεκίνησε το “Free Hugs Campaign, ένα κίνημα όπου άγνωστοι αγκαλιάζουν αγνώστους, σε μία προσπάθεια να κάνουν τους γύρω τους να αισθανθούν καλύτερα μέσα από τυχαίες πράξεις καλοσύνης. Την καμπάνια ξεκίνησε ένας άντρας με το ψευδώνυμο Juan Mann, στο Σύδνεϋ, όταν άρχισε να αγκαλιάζει αγνώστους σε ένα εμπορικό κέντρο. Λίγους μήνες πριν, ο Mann ένιωθε απογοητευμένος και μόνος, αλλά αισθάνθηκε πολύ καλύτερα, όταν σε ένα πάρτι τον αγκάλιασε ένας άγνωστος. Μέρα που είναι, μήπως να προσφέρεις μία αγκαλιά σε κάποιον που την έχει ανάγκη;

Φωτό από: Get Unstuck! 

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons