ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Ημέρα Αγίου Βαλεντίνου – 14 Φεβρουαρίου

Post by: 14/02/2022 0 comments

Η πιο πολυσυζητημένη, παρεξηγημένη, αναμενόμενη, αμφιλεγόμενη ημέρα του χρόνου! Η 14η Φεβρουαρίου είναι η ημέρα εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου. Ωστόσο περισσότερο έχει καθιερωθεί ως η γιορτή των ερωτευμένων παρά ως η ονομαστική εορτή του αγίου Βαλεντίνου.

  • Από ιστορικής απόψεως, ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν ένας χριστιανός ιερέας που έζησε στα τέλη του 3ου αιώνα μ. Χ. και ο οποίος στην προσπάθειά του να διαδώσει το χριστιανισμό και τα μηνύματά του, πάντρευε ζευγάρια και δημιουργούσε οικογένειες.
  • Αιώνες μετά το θάνατό του, αναγνωρίστηκε πρώτα από την Καθολική εκκλησία και στη συνέχεια από την Ορθόδοξη ως Άγιος, και η 14η Φεβρουαρίου ως ημέρα αφιερωμένη στους ερωτευμένους. Ο λόγος ίσως ήταν το γεγονός πως στην Ορθόδοξη εκκλησία υπήρχαν ήδη οι Ελληνικοί Βαλεντίνοι όπως λένε πολλοί, οι Άγιοι Ακύλας και Πρισκίλλα, ένα ερωτευμένο ζευγάρι.
  • Για αυτή την ημέρα πολλά ακούγονται…. πολλοί την κατακρίνουν ως την πλέον εμπορική γιορτή που ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία, μαγαζιά με αρκουδάκια και κοσμηματοπωλεία την περιμένουν πώς και πώς για να θησαυρίσουν. Επίσης, πολλοί αρνούνται να την γιορτάσουν με τη δικαιολογία ότι «εγώ τον έρωτά μου τον γιορτάζω κάθε μέρα και δεν έχω λόγο στις 14 Φεβρουαρίου να κάνω κάτι ξεχωριστό».
  • Οι άνθρωποι πάντα ψάχνουμε δικαιολογίες για να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα, να γιορτάσουμε, να βγούμε από το σπίτι, να πάρουμε δώρα, να κάνουμε κάτι διαφορετικό! Και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία ακόμη δικαιολογία για να κάνουμε όλα αυτά… κανείς δεν είπε ότι τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου δεν είμαστε ερωτευμένοι ή δεν χαιρόμαστε τον έρωτά μας. Απλά αυτή την ημέρα είναι μία πολύ καλή δικαιολογία να τον γιορτάσουμε κιόλας!
  • Και αν είστε single, μην κολλάτε και πολύ με τα αρκουδάκια, τις καρδούλες, τα μπαλονάκια και όλα αυτά… Ο έρωτας δεν είναι απαραίτητα κάτι αμφίδρομο ή κάτι που αφορά το άλλο φύλο! Μια και οι γυναίκες έχουν τον πρώτο λόγο αφού περιμένουν αυτήν την ημέρα, μπορείτε (αν δεν είστε σε σχέση) να οργανώστε ένα γεύμα για φίλες και να ανταλλάξετε δωράκια μεταξύ σας. Εναλλακτικά, ετοιμάστε ένα δείπνο για τους γονείς σας, ή βγείτε βόλτα… και ποτέ δεν ξέρετε ο έρωτας μπορεί να σας περιμένει στην επόμενη γωνία!.

 Φωτό από: getlatestwallpapers.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons