ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

21 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

21 Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

Post by: 21/04/2013 0 comments

Η Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου κι είναι η καταληκτήρια ημέρα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας (World Creativity and Innovation Day), που ξεκινά στις 15 Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Πάνω από 46 χώρες γιορτάζουν τη συγκεκριμένη ημέρα από το 2002, όπου επιχειρηματίες, οργανισμοί, σχολεία, συμμετέχουν προκειμένου να παράγουν νέες ιδέες για ένα καλύτερο μέλλον. Η ημέρα καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Marci Segal, creativity specialist, όταν διάβασε ένα άρθρο με τίτλο «ο Καναδάς σε Κρίση Δημιουργικότητας» κι αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Με τη βοήθεια των συναδέλφων της, διοργάνωσε την πρώτη Ημέρα Παγκόσμιας Δημιουργικότητας με σκοπό να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας (15 – 21 Απριλίου) αποτελεί έναν παγκόσμιο εορτασμό της φυσικής ικανότητάς μας να δημιουργούμε. Κάθε άνθρωπος έχει την ικανότητα να παράγει νέες ιδέες, να χρησιμοποιεί τη φαντασία του και να παίρνει αποφάσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Δεν χρειάζεται να βρεθείς σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος για να γιορτάσεις τη διμιουργικότητά σου, αφού μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί τρόποι για να γιορτάσεις τη σημερινή ημέρα, αρκεί να αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου. Μια καλή ιδέα είναι να οργανώσεις μία μικρή συνάντηση με τους φίλους σου και να προσπαθήσετε να δώσετε ιδέες ή να βρείτε λύσεις για το πώς θα μπορούσατε να αλλάξετε τη γειτονιά σας προς το καλύτερο.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι κάθε ιδέα είναι σημαντική και μόνο με συλλογική προσπάθεια θα σημειωθούν σημαντικές αλλαγές. Αν νομίζεις λοιπόν, ότι δεν έχεις κάτι να πεις ή να προτείνεις, ή αν πιστεύεις ότι μια μικρή αλλαγή δεν μπορεί να επιφέρει κάποια μεγαλύτερη, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι μία από τις πιο σημαντικές ικανότητες του ανθρώπου είναι αυτή της σκέψης, της δημιουργίας και της φαντασίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το θέλεις πραγματικά.

Φωτό από: www.freedigitalphotos.net

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons