ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Στερεότυπα που μας επιβάλλει η κοινωνία μας και πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις.

Post by: 08/10/2021 0 comments

Η κοινωνία μας πολλές φορές “προωθεί” κάποια στερεότυπα τα οποία δεν είναι αληθινά. Υπάρχουν κάποιες απόψεις που ο πολύς κόσμος πιστεύει, αλλά δεν είναι αληθινές και πρέπει να σταματήσεις να τις πιστεύεις.

Στερεότυπο: Η ζωή είναι δίκαιη.

Δεν είναι. Με απλά λόγια, τα καλά πράγματα δεν συμβαίνουν πάντα σε καλούς ανθρώπους και τα κακά πράγματα δεν συμβαίνουν πάντα σε κακούς ανθρώπους. Κάτι άσχημο μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Αδικίες συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, διαμορφώνοντας μια ζωή που δεν είναι δίκαιη. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τα βλέπεις όλα “μαύρα”, αλλά πως πρέπει να μην παίρνεις κατάκαρδα τις κακοτοπιές.

Στερεότυπο: Η αγάπη είναι το μόνο που χρειάζεται.

Είναι εύκολο να ερωτευτείς, αλλά είναι το ίδιο εύκολο να μείνεις ερωτευμένη και να έχεις μια υγιή και μη τοξική σχέση, όπου και τα δύο μέρη αισθάνονται το ίδιο; Όχι. Αλλιώς δε θα είχαμε τόσους χωρισμούς. Μπορεί να αγαπάς το σύντροφό σου, αυτό δε σημαίνει όμως, οτι μπορείτε και να συνεννοηθείτε και να μείνετε για πάντα μαζί. Πρέπει και να ταιριάζετε και να μπορείτε να κάνετε διάλογο, για να λυθούν οι διαφωνίες σας.

Στερεότυπο: Όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο πιο εύκολη θα είναι η ζωή σου.

“Αν δουλεύεις σκληρά, μπορείς να πετύχεις κάτι”. Όχι δεν είναι πάντα έτσι. Μπορεί να εργάζεσαι σκληρά και να παίρνεις καλά χρήματα και να έχεις μια άνετη ζωή. Μπορεί όμως, να δουλεύεις 12 ώρες τη μέρα σε μια πολύ σκληρή δουλειά, που να μην αμείβεται όπως αξίζει και προφανώς να μην έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο.

Στερεότυπο: Η αποτυχία είναι κακό πράγμα.

Η αποτυχία είναι, στην πραγματικότητα, πιο σημαντική από την επιτυχία. Είναι εύκολο να ζηλεύεις την επιτυχία των άλλων, αλλά τί τράβηξαν για να φτάσουν εκεί;  Το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού είναι στην πραγματικότητα αποτυχία. Γιατί η αποτυχία είναι αυτή που θα σου δώσει μαθήματα και θα σε δυναμώσει.

Στερεότυπο: Μη ρισκάρεις.

Το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από το να μη ρισκάρεις και να αποτύχεις, είναι να μη ρισκάρεις καθόλου. Πραγματικά, δεν μαθαίνεις τίποτα ποτέ, αν μένεις στην ασφάλειά σου. Πρέπει να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου, για να ζήσεις μεγάλες στιγμές επιτυχίας στη ζωή σου.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons