ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

5 πράγματα που ο σύντροφός σου δεν πρέπει ποτέ να σου ζητήσει.

Post by: 16/09/2020 0 comments

Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση, θέλεις να κάνεις τα πάντα για τον σύντροφό σου. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν άνθρωποι, που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή σου για να σε χειραγωγήσουν. Ίσως ακούγοντάς το, να θεωρήσεις ότι ποτέ δεν θα σου συμβεί κάτι τέτοιο. Κι όμως, τέτοιου είδους άνθρωποι αρχίζουν να ζητούν σιγά-σιγά, μέχρι να πετύχουν το στόχο τους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τη διαφορά μεταξύ ενός εύλογου αιτήματος του συντρόφου σου και της προσπάθειας ελέγχου και χειραγώγησης.

Τι δεν πρέπει ποτέ να σου ζητήσει ο σύντροφός σου;

1. Να απομακρυνθείς από οικογένεια και φίλους.
Κάθε άνθρωπος μέσα σε μία σχέση, πρέπει να συνεχίσει να έχει επαφές με την οικογένεια και τους φίλους του, ανεξάρτητα από το σύντροφό του. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχεις βρει ένα σύντροφο, πρέπει να γαντζωθείς πάνω του και να ξεχάσεις τους δικούς σου ανθρώπους. Όποιος θέλει να σε κόψει από τους συγγενείς και τους φίλους, σε θέλει αποκλειστικά δικό του και μακριά από όλους και από όλα, για να μπορεί να σε κάνει ό,τι θέλει και να σε χειραγωγεί.

2. Να υποτιμήσεις την επιτυχία σου.
Οι σύντροφοι πρέπει να είναι υπερήφανοι ο ένας για τον άλλον και για τις επιτυχίες του. Δυστυχώς δεν είναι σπάνιο ένας σύντροφος να νιώσει ζήλια για την επιτυχία του άλλου. Ίσως από λόγους ασφαλείας, ίσως επειδή νιώθει μειονεκτικά. Κανείς όμως, δεν πρέπει να βρίσκεται δίπλα σου αν δεν χαίρεται με τη χαρά σου και δεν σε υποστηρίζει. Αν νιώθεις ότι ο σύντροφός σου σε κάνει να νιώθεις ένοχη για την επιτυχία σου και όσα έχεις καταφέρει, τότε φύγε μακριά. Αυτό δεν είναι πραγματική αγάπη, να προσπαθεί ο άλλος να σε σύρει προς τα κάτω

3. Να συμφωνείς με ό,τι λέει ή κάνει.
Μήπως σε εκβιάζει με τον τρόπο του να παίρνεις πάντα το μέρος του; Σίγουρα οι σύντροφοι πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλον, αλλά θα πρέπει να είναι και όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενικοί. Θα πρέπει το ταίρι σου να δέχεται τα λάθη του, αλλά και τα δικά σου και όχι να σε εκβιάζει με τον τρόπο του, να τον υποστηρίζεις και να παίρνεις πάντα το μέρος του. Εκβιασμός είναι ακόμα και το να ξέρεις, ότι αν δεν τον υποστηρίξεις σε κάτι, δεν θα σου μιλάει για δύο μέρες. Ουσιαστικά έτσι, σε αυτή τη σχέση εσύ δεν έχεις άποψη και δεν σε σέβεται.

4. Να σταματήσεις να δουλεύεις ή να αλλάξεις καριέρα.
Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν από τη σύντροφό τους θα σταματήσει να δουλεύει ή να αλλάξει εργασία, συνήθως από ανασφάλεια. Υπάρχουν περιπτώσεις, που ένας άντρας δεν μπορεί να δεχτεί ότι η γυναίκα του βγάζει περισσότερα χρήματα από εκείνον και νιώθει μειονεκτικά. Αντίστοιχα, μια γυναίκα μπορεί να μη θέλει ο άντρας της να έρχεται σε επαφή με γυναίκες από τη ζήλια της. Το αποτέλεσμα είναι να καταλήγει ένας άνθρωπος να σταματά τη δουλειά του ή να αλλάζει καριέρα, επειδή το ζήτησε ο σύντροφός του. Κανείς μα κανείς, δεν μπορεί να σου πει τί θα κάνεις στη ζωή σου και να την ορίσει. Ούτε να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα σου και στα όνειρά σου.

5. Να έχει πλήρη πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς σου.
Φυσικά και δεν λέμε να κρύβεις το κινητό σου ή να τινάζεσαι στον αέρα μόλις έρθει μήνυμα και είσαι δίπλα στο σύντροφό σου. Γιατί θα σημαίνει ότι κάτι κρύβεις. Όμως, μην πέσεις στην παγίδα να δώσεις πλήρη πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς σου, στο σύντροφό σου. Εκείνος μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δικαιολογία, ότι αφού δεν έχεις να κρύψεις τίποτα, τί έχεις να φοβηθείς; Όμως με αυτό τον τρόπο, θέλει να σε ελέγχει πλήρως. Και δείχνει ότι δεν σου έχει εμπιστοσύνη. Στους λογαριασμούς μας έρχονται e-mail από τη δουλειά μας και γίνονται συζητήσεις με φίλους και συγγενείς, οι οποίες μπορεί να είναι καθαρά προσωπικές. Σίγουρα δεν είναι σωστό να κάνεις μία συζήτηση με τη φίλη σου και να σου εκμυστηρεύεται τα μυστικά της και να έχει σε αυτά πρόσβαση και ο δικός σου σύντροφος. Αυτό δεν είναι ελευθερία.

Φωτό από: Star Solaris

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons