ΣΥΝΤΑΓΕΣ

20 λάθη που κάνουμε όλοι στην κουζίνα.

Post by: 22/11/2017 0 comments

Πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα στην κουζίνα σου; Όσο καλά κι αν μαγειρεύουμε, όσο νόστιμα κι αν είναι τα φαγητά μας, υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε στη κουζίνα που ένας σεφ δε θα έκανε. Μάθε και διόρθωσέ τα.

Ποιά είναι αυτά τα λάθη;

  1. Χρησιμοποιούμε μεταλλικές κουτάλες και λαβίδες σε αντικολλητικά σκεύη. Έτσι φθείρονται και ξεκολλάει η επίστρωση από τεφλόν και καταλήγει στο φαγητό μας.
  2. Κόβουμε τα δάχτυλά μας γιατί δεν προσέχουμε σε τί θέση τα βάζουμε. Κι έτσι τραυματιζόμαστε.
  3. Δε δοκιμάζουμε το φαγητό για έλεγχο γεύσης πριν το τελειώσουμε. Έτσι μπορεί να βγει ανάλατο ή πολύ αλμυρό.
  4. Κόβουμε με λάθος μαχαίρια. Άλλο είναι για το κρέας κι άλλο για το ψωμί.
  5. Δε διαβάζουμε ολόκληρη τη συνταγή από πριν.
  6. Δεν οργανώνουμε τα υλικά μας σε ποσότητες, για να τα έχουμε όλα μπροστά μας πριν ξεκινήσουμε.
  7. Μαγειρεύουμε σε ακατάστατη κουζίνα και δεν βρίσκουμε εύκολα ό,τι ψάχνουμε.
  8. Δε προθερμαίνουμε την κατσαρόλα, το τηγάνι ή το φούρνο.
  9. Μαγειρεύουμε το κρέας κατευθείαν από το ψυγείο.
  10. Χρησιμοποιούμε το ίδιο ξύλο κοπής για να κόψουμε κρέας και λαχανικά με κίνδυνο εξάπλωσης μικροβίων.
  11. Βάζουμε με το μάτι καρυκεύματα και αλάτι.
  12. Στριμώχνουμε μεγάλη ποσότητα φαγητού σε μικρά σκεύη, με αποτέλεσμα να πέφτει η θερμοκρασία στο σκεύος.
  13. Δε ξεκουράζουμε το κρέας αφού μαγειρευτεί, ούτως ώστε να βγει πιο ζουμερό.
  14. Δε χρησιμοποιούμε το σωστό λάδι. Το ελαιόλαδο αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τα σπορέλαια είναι λιγότερο έντονα στη γεύση.
  15. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε λίγο νερό.
  16. Προσθέτουμε πολύ νερό στο φαγητό.
  17. Χρησιμοποιούμε αποξηραμένα βότανα αντί φρέσκων.
  18. Τσιγαρίζουμε πολύ το σκόρδο και στο τέλος πικρίζει.
  19. Βουτυρώνουμε τα μακαρόνια. Οι Ιταλοί ποτέ δε κάνουν έτσι την πάστα.
  20. Δε ρίχνουμε ζάχαρη στα κοκκινιστά με αποτέλεσμα να ξινίζει η ντομάτα.

Φωτό από: Naukri Nama

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons