ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, KATERINA's BLOG

Βιβλίο του Jay Shetty: Σκέψου σαν μοναχός, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 02/11/2020 0 comments

Jay Shetty

Σκέψου σαν μοναχός

Εκδόσεις Ψυχογιός

Το βιβλίο ενός Ινδού από το Λονδίνο που έγινε μοναχός, ζώντας για τρία χρόνια της ζωής του σε άσραμ στην Ινδία.

Στη συνέχεια, επέστρεψε στη δύση και ξεκίνησε να μεταλαμπαδεύει τη σοφία που γνώρισε από τους διδασκάλους στην ανατολή, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στους ανθρώπους της δύσης.

Για τον αναγνώστη που διψάει για αυτογνωσία, το βιβλίο «Σκέψου σαν μοναχός» μπορεί να τον βοηθήσει να αλλάξει τη ζωή του. Συνδυάζοντας τις προσωπικές του εμπειρίες στο άσραμ με την αρχαία σοφία και δίνοντάς τους ψυχή με ωραίες συμβολικές ιστορίες του ζεν, ο συγγραφέας μας αποκαλύπτει πώς να ξεπεράσουμε τις αρνητικές μας σκέψεις και τα συναισθήματα και πώς να ανακαλύψουμε τις δυνάμεις που έχουμε μέσα μας.

Θα ταυτιστείς με πολλές από τις ιστορίες του βιβλίου, θα εμπνευστείς από τα διδάγματα της διαχρονικής σοφίας του κόσμου και θα κινητοποιηθείς να αρχίσεις τις αλλαγές που πάντα ήθελες να κάνεις στη ζωή σου.

Όσο διαβάζεις το βιβλίο, κράτα σημειώσεις, γιατί θα τις χρειαστείς για να επανέρχεσαι σε όσα συναισθήματα σου προκαλεί ο συγγραφέας, όσο χτίζεις την αυτοεκτίμησή σου από την αρχή.

Θα μάθεις για την αρνητικότητα, την ψυχική ηρεμία, τις αξίες σου, τα συναισθήματά σου, όπως φόβο και θυμό, ευγνωμοσύνη και συγχώρεση. Θα μάθεις γιατί ένας μοναχός έσωζε ένα σκορπιό, παρότι ο τελευταίος, κάθε φορά δάγκωνε το σωτήρα του. Θα μάθεις το ντάρμα σου, την αξία της εμπιστοσύνης, τη δύναμη της αγάπης, τους ήχους των ψαλμών.

Περίμενε το βιβλίο αυτό, να ανοίξει το μυαλό σου και να ζεστάνει την καρδιά σου. Και, ναι, μπορείς να δανειστείς στοιχεία από ένα μοναχό, για να έχει νόημα η καθημερινότητά σου.

 

Πηγή: www.vivlio.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons