ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να καταλάβεις ότι είσαι ερωτευμένη.

Post by: 30/11/2018 0 comments

Η επιστήμη έχει αποφανθεί ότι ο έρωτας αλλάζει τη χημεία του εγκεφάλου μας.  Απλά φαντάσου ότι κάποιος μπορεί να επηρεάζει τόσο σημαντικά και απόλυτα το μυαλό μας.  Είναι τρομακτικό και ταυτόχρονα υπέροχο.

Εάν το έχεις ξανανιώσει,  μπορείς  να το αναγνωρίσεις,  αν όχι ίσως είναι πιο δύσκολο.  Μη φοβάσαι όμως, δεν είσαι άρρωστη,  απλά ερωτευμένη.

Κάποια βασικά αναγνωριστικά σημάδια:

  • Σκέφτεσαι συνέχεια το αντικείμενο του πόθου σου. Ακόμα κι όταν δε θέλεις ή όταν δεν πρέπει (γιατί είσαι σε σύσκεψη), το μυαλό σου έχει αντίθετη άποψη και σκέφτεται συνέχεια το άλλο σου μισό.
  • Θέλεις να είστε συνέχεια μαζί. Δεν σε νοιάζει τι θα κάνετε ή δε θα κάνετε. Φτάνει να είστε μαζί. Μπορεί οι φίλοι σας να έχουν κανονίσει μια σούπερ βραδιά ή μια φοβερή δραστηριότητα. Παρόλα αυτά, εσύ προτιμάς να είστε μαζί και να κοιτάτε το ταβάνι.
  • Χαίρεσαι με τη χαρά του και λυπάσαι με τη λύπη του. Βιώνεις μαζί του τα πάνω και τα κάτω της ζωής του. Ενθουσιάζεσαι με τις επιτυχίες του και νιώθεις περήφανη με τα κατορθώματά του.
  • Σε κάνει να θέλεις να γίνεις καλύτερη.  Εάν, χωρίς να σου πουν τίποτα, θέλεις να βελτιώνεσαι συνέχεια, τότε μάλλον είσαι ερωτευμένη. Δε το κάνεις για αυτόν,  αλλά νιώθεις την ανάγκη να είσαι υγιής, ευγενική και κάθε μέρα καλύτερος άνθρωπος εξαιτίας του.
  • Είναι ο πρώτος που σκέφτεσαι να μοιραστείς τα νέα σου.  Όταν, σε κάθε αλλαγή ή  νέο, πιάνεις το τηλέφωνο και είναι ο πρώτος που παίρνεις για να του το πεις,  τότε μάλλον είσαι ερωτευμένη.
  • Φοβάσαι το μέλλον μαζί του ή μάλλον το μέλλον χωρίς αυτόν. Όταν είσαι ερωτευμένη με κάποιον, φοβάσαι το μέλλον, το τι θα γίνει μεταξύ σας, πώς θα εξελιχθεί και τι σας επιφυλάσσει η σχέση σας και μήπως τον χάσεις.
  • Σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης. Δεν χρειάζεσαι ή δε θα πρέπει να χρειάζεσαι κάποιον για να είσαι ολοκληρωμένη. Ο έρωτας, όμως, μας κάνει να αισθανόμαστε γεμάτοι όταν είμαστε δίπλα στο δικό μας άνθρωπο. Όταν η ζωή φαίνεται γεμάτη μαζί τους, τότε είσαι ερωτευμένη.
  • Μαθαίνεις καινούργια πράγματα για τη ζωή και τον εαυτό σου. Συναισθήματα,  σκέψεις, δυνάμεις και αδυναμίες που δεν ήξερες καν ότι έχεις. Μαθήματα ζωής που παίρνεις και που σίγουρα δίνεις.
  • Οι γνωστές πεταλούδες. Όχι τα πανέμορφα έντομα αλλά αυτές στο στομάχι.  Που τις νιώθεις να πεταρίζουν όταν πλησιάζει η ώρα να συναντηθείτε. Αυτές που σε κάνουν να μη μπορείς να φας τίποτα και δημιουργούν αυτό το μόνιμο και λίγο χαζό χαμόγελο στο πρόσωπό σου όταν μιλάς για το άλλο σου μισό.

Σε κάθε περίπτωση, είτε για πρώτη ή  πολλοστή φορά, ο έρωτας μας συγκλονίζει συθέμελα. Είναι υπέροχο συναίσθημα και είναι δώρο Θεού να το αισθάνεται κανείς. Και όταν μάλιστα κρατήσει και σταδιακά μετατραπεί σε πραγματική αγάπη, τότε είναι ευλογία.

Φωτό από: Beyond Pretty Thoughts

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons