ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποιες εφαρμογές αδειάζουν πιο γρήγορα τη μπαταρία του κινητού σου;

Post by: 09/11/2017 0 comments

Το καλό με τις εφαρμογές στο κινητό είναι ότι πολλές φορές σου λύνουν τα χέρια. Το κακό, όμως, είναι ότι μπορούν να αδειάσουν τη μπαταρία του κινητού σου πολύ πιο γρήγορα και να ψάχνεις απεγνωσμένα για πρίζα, τη στιγμή που χρειάζεται να κάνεις ένα σημαντικό τηλεφώνημα.

Πολλές εφαρμογές, μάλιστα, καταναλώνουν ρεύμα, ακόμα κι όταν δεν τις έχεις ανοίξει, αφού ενεργοποιούνται αυτόματα την ώρα που ανοίγεις το κινητό σου και λειτουργούν παρασκηνιακά.

Η γνωστή εταιρία τεχνολογίας Avast, χρησιμοποιώντας στοιχεία που συγκέντρωσε από 3.000.000 χρήστες κινητών Android, δημιούργησε μια λίστα με τις εφαρμογές που καταναλώνουν την περισσότερη ενέργεια, που καταλαμβάνουν τον περισσότερο αποθηκευτικό χώρο και μειώνουν τις επιδόσεις του κινητού σου.

  • Αρκετές από τις εφαρμογές της Google φιγουράρουν στο Top 10 της λίστας των εφαρμογών που αδειάζουν την μπαταρία σου, ακόμα κι όταν δεν τις έχεις ανοιχτές. Οι εφαρμογές της Google: Maps, TalkBack, Play Music, Newsstand και Plus βρίσκονται στην πρώτη 10άδα, μαζί με τις ChatON Voice & Video Chat, Samsung Push Service, ChatON και Hangouts. Η πιο καταστροφική για τη μπαταρία, όμως, αποδείχτηκε η εφαρμογή Samsung AllShare, που βοηθάει στη μεταφορά δεδομένων ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές Samsung.
  • Η λίστα με τις εφαρμογές που αδειάζουν τη μπαταρία σου με το που τις ανοίξεις είναι λίγο διαφορετική. Οι εφαρμογές Google Docs, Samsung Media Hub, SHAREit, Video Editor, Flipboard, Google Text-to-Speech, Clean Master, LINE και Adobe Acrobat Reader αποδείχθηκαν είναι από τις πιο ενεργοβόρες.
  • Όσον αφορά στις εφαρμογές που μειώνουν τις επιδόσεις του κινητού σου καταλαμβάνοντας πολλή χώρο, τα Facebook, Twitter και Snapchat ήταν από τις χειρότερες. Όμως, πλέον, έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και δεν επηρεάζουν σημαντικά τις επιδόσεις του κινητού.
  • Αυτό, δυστυχώς, δεν ισχύει για τα iPhone, αφού σύμφωνα με το site iphonelife.com, οι εφαρμογές του Facebook και του Twitter μαζί με τις Google Chrome, Google Maps και Skype, είναι από τις χειρότερες για τις επιδόσεις του κινητού.

Φωτό από: Pesona Pengantin

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons