ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι γίνεται όταν οι φίλοι σου σε σαμποτάρουν χωρίς να το θέλουν;

Post by: 05/10/2018 0 comments

Οι φίλοι μας παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, αλλά υπάρχουν μερικές φορές που η συμπεριφορά τους μας τρελαίνει. Από την παντρεμένη φίλη σου που φλερτάρει τον έναν και μοναδικό τύπο στον μπαρ μέχρι την κολλητή σου που θέλει να αναλύσετε εδώ και τώρα τα ‘ψυχολογικά’ της, αγνοώντας το γεγονός ότι έχεις δουλειά.

Είναι αυτές οι φορές που νιώθεις ότι οι φίλοι σου σε σαμποτάρουν, που ενώ βράζεις από μέσα σου, χαμογελάς σαν τη Μόνα Λίζα και φωνάζεις  (μέσα σου) «μα τι στο καλό κάνει». Ας μιλήσουμε όμως με παραδείγματα:

Σου κάνουν «προξενιό» με κάποιον που δεν σε ενδιαφέρει

Όταν οι φίλοι μας κάνουν σχέση χάνουν αυτομάτως κάθε ίχνος αιδούς απέναντι στους εναπομείναντες single. Κάπως έτσι αρχίζουν τα προξενιά πίσω από την πλάτη σου ή ακόμα χειρότερα και μπροστά σου. Και κάπως έτσι, κάθεσαι εντελώς τυχαία δίπλα στον επίδοξο «γαμπρό», τρως κλωτσιές για να του μιλήσεις και έχεις τα αυστηρά βλέμματα καρφωμένα πάνω σου. Όσο εσύ σκέφτεσαι ότι χάνεις τον χρόνο σου, η Γεωργία Βασιλειάδου απέναντι θεωρεί ότι ορθά πράττει και δεν σέβεται την άποψή σου, γιατί αυτή ξέρει καλύτερα.

Φλερτάρουν με ωραίους τύπους ενώ έχουν σχέση

Εδώ δεν κρίνουμε το γεγονός ότι έχουν σχέση και φλερτάρουν με άλλους όταν βγαίνετε μόνοι σας, αλλά το γεγονός ότι εσύ είσαι single και δεν σε αφήνουν να παίξεις μόνη σου μπάλα. Αυτό που μπορείς – και πρέπει – να κάνεις είναι να μπεις ενεργά στο παιχνίδι.

Επιμένουν να φας ενώ κάνεις δίαιτα

Μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κορνέλ υποστηρίζει ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να χαλάσεις τη δίαιτά σου όταν οι φίλοι σου δεν έχουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Στην περίπτωση που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εσύ προσέχεις τη διατροφή σου και κάνεις προσπάθεια για αυτό, απλά περιόρισε τις εξόδους για φαγητό μαζί τους.

Δεν δέχονται τους καινούριους σου φίλους

Πάντα υπάρχουν κάποιοι φίλοι που θεωρούνται πιο καινούριοι από τους άλλους. Είτε πρόκειται για κάποια φίλη από τη δουλειά που έχετε ταιριάξει, είτε από παλιό συμφοιτητή, είναι πιθανό να βρεθείς στη μέση. Ο παλιότερος φίλος σου δεν δέχεται ότι θέλεις να αφιερώσεις και σε κάποιον άλλον τον χρόνο σου ή είναι επικριτικός απέναντι στον καινούριο σου φίλο. Δώσε στους παλιότερους φίλους σου να καταλάβουν ότι κατέχουν ήδη ξεχωριστή θέση στη ζωή σου και ότι όπως εκείνοι, έτσι κι εσύ έχεις μία κοινωνική ζωή με διαφορετικούς ανθρώπους.

Σε μπλέκουν σε αγγαρείες με τους συγγενείς τους

Ούτε που κατάλαβες γιατί ο μικρός ξάδερφος της κολλητής σου έχει το τηλέφωνό σου και σου ζητάει να του βρεις εισιτήρια για τη συναυλία που θέλει να πάει, μόνο και μόνο επειδή τυγχάνει να δουλεύει ο φίλος σου στην παραγωγή. Εξήγησε στους φίλους σου ότι δεν θέλεις να μοιράζουν το κινητό σου σαν διαφημιστικό φυλλάδιο και ότι καλό είναι να σε ρωτάνε πριν τάξουν το οτιδήποτε.

Πηγή: www.followme.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons