PETS, ΦΥΣΗ

Τι προσπαθεί να σου πει η γάτα σου όταν νιαουρίζει; (VIDEO)

Post by: 25/02/2024 0 comments

Μια γάτα έχει στη συλλογή της μια ποικιλία από «νιάου» για να σας επικοινωνήσει κάθε φορά τη διαφορετική της ανάγκη. Έμπειροι γατογονείς και κτηνίατροι έχουν καταλήξει στους παρακάτω λόγους που συνήθως οδηγούν το κατοικίδιό σας σε γατίσια διαμαρτυρία – διαβάζοντάς τους ίσως έρθετε πιο κοντά στο αγαπημένο σας τετράποδο! Στο τέλος του άρθρου, σας περιμένει και μια έκπληξη!

Μια γάτα νιαουρίζει όταν:

Πεινάει: όσοι ζείτε με γάτα ξέρετε πολύ καλά πως όταν πλησιάζει η ώρα του γεύματος, τα νιαουρίσματα μετατρέπονται σε συναυλία που δε σταματά μέχρι να γεμίσει το στομάχι. Παράλληλα, γνωρίζετε εξίσου καλά πως σχεδόν όλες οι ώρες της ημέρας είναι για τις γάτες «ώρες γεύματος». Το νιαούρισμα της πείνας είναι ένας μοχλός πίεσης της γάτας σας για να την ταΐσετε – συνήθως αρκετά αποτελεσματικός! Για το λόγο αυτό θα πρέπει να κρατήσετε ένα αυστηρό πρόγραμμα ταΐσματος, ώστε να μη «δημιουργήσετε» μια παχύσαρκη γάτα!

Θέλει την προσοχή σου: το νιαζιάρικο νιάου όταν μας πλησιάζει μια γάτα, είναι ένας τρόπος να μας πει «γεια», να μας τραβήξει την προσοχή, να ασχοληθούμε μαζί της. Συνήθως οι γατογονείς εκτιμούν ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές, καθώς οι γάτες εκδηλώνονται σχετικά πιο δύσκολα σε σύγκριση με τους σκύλους!

Λαχταρά ζευγάρωμα: εάν έχει φτάσει σε αυτή την ηλικία, εκείνη του ζευγαρώματος, θα το καταλάβετε από την πολύ έντονη συμπεριφορά της γάτας και τα μακρόσυρτα, δυνατά νιαουρίσματα. Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα συγκεκριμένα νιαουρίσματα και μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε όχι μόνο στις οικόσιτες γάτες, αλλά και στις αδέσποτες.

Είναι θυμωμένη: η εκνευρισμένη γάτα εκπέμπει σαφή μηνύματα με τη στάση του σώματος και το χαρακτηριστικό «Κχχχχχ» της, όταν θέλει να την αφήσετε ήσυχη, ή όταν ενοχλείται από κάτι. Αυτά τα μηνύματα τα αναγνωρίζουμε και τα σεβόμαστε, για να αποφύγουμε ατυχήματα, καθώς μια γάτα που νιώθει απειλή, μπορεί να περάσει στην επίθεση για να διατηρήσει τα όριά της ασφαλή.

Περνάει έντονο στρες ή έχει κάποιο θέμα υγείας: αν παρατηρήσετε παρατεταμένο νιαούρισμα που δεν το συνηθίζει η γάτα σας, σε περίεργες φάσεις και για απροσδιόριστους λόγους, ίσως προσπαθεί να σας επικοινωνήσει το στρες της ή ενδεχομένως κάποιον σωματικό πόνο. Σε αυτή την περίπτωση, μια επίσκεψη στον κτηνίατρο μπορεί να αποβεί ανακουφιστική για το κατοικίδιό σας.

Θέλει να παίξει – έχει zoomies: όταν οι γάτες έχουν zoomies, τρέχουν σαν τρελές μέσα στο σπίτι και βγάζουν περίεργους ήχους που προκαλούν γέλιο και αποτελούν τέλεια αφορμή για ένα διασκεδαστικό βίντεο στο tiktok! Η ώρα του παιχνιδιού για τη γάτα ολοκληρώνεται με γατίσιους ήχους που δεν χορταίνουν με τίποτα οι γατογονείς!

Κλείνουμε αυτό το άρθρο με μια εκπληκτική ψηφιακή ιστορία, με πρωταγωνίστρια μια ομιλητικότατη γάτα! Ο ιδιοκτήτης της ανέβασε αυτό το βίντεο στα social media, με τη γάτα του να φαίνεται να μιλάει για τη μοναξιά της! Αυτό το ενσταντανέ μελοποιήθηκε, κάνοντας το George Rufus the Lonely Cat παγκόσμιο σταρ! Τέτοια είναι η επιτυχία του, που συγκινεί τα πλήθη σε συναυλίες στο γύρο της Αμερικής! Φανταστικό;

@thekiffness @George Rufus the Lonely Cat ♬ Sometimes Im Alone LIVE – The Kiffness

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons