ΤΑΞΙΔΙΑ, ΤΕΧΝΕΣ

6 κάστρα τυλιγμένα στο χιόνι!

Post by: 18/01/2023 0 comments

Είναι έτσι κι αλλιώς πανέμορφα, αλλά με το που ο χειμώνας αρχίσει να τους χαρίζει τα χιονισμένα φιλιά του μετατρέπονται σε σκηνικά παραμυθένια. Σε κάθε ένα από αυτά ο χειμώνας θα μπορούσε να έχει το θρόνο του.

Schloss Neuschwanstein, Γερμανία.

Βρίσκεται στις βαυαρικές Άλπεις και το έχτισε με δικά του έξοδα ο Λουδοβίκος Β’ τον 19ο αιώνα ως προσωπικό του καταφύγιο. Αποτελεί φανταστική απομίμηση ενός μεσαιωνικού κάστρου και κάθε χρόνο δέχεται πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες. Δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο το Ντίσνεϊ που έψαχνε έμπνευση για το παραμυθένιο κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης.

Edinburgh Castle, Εδιμβούργο.

Ίσως και να είναι το πιο ξακουστό και αυτό που επισκέπτονται οι περισσότεροι στη Σκωτία. Βρίσκεται στο κέντρο του Εδιμβούργου στην κορυφή του Castle Rock, δηλώνοντας την ισχυρή «παρουσία» του στον ουρανό της πόλης.Το αρχαιότερο τμήμα του κάστρου χρονολογείται πίσω στο 12ο αιώνα.

Κάστρο της Πράγας, Τσεχία.

Αποτελεί το πιο φημισμένο αξιοθέατο της Πράγας και το μεγαλύτερο μεσαιωνικό σύμπλεγμα στον κόσμο. Θα δείτε την αλλαγή της φρουράς κάθε μια ώρα, την Εκκλησία του Εσταυρωμένου, την Πινακοθήκη, τους Βασιλικούς κήπους, τον Καθεδρικό του Αγίου Βίτου και το Παλιό Βασιλικό Ανάκτορο μεταξύ άλλων. Χρονολογείται από τον 9ο αιώνα και πλέον αποτελεί έδρα του Προέδρου αλλά και της κυβέρνησης της χώρας.

Burg Hohenzollern, Γερμανία.

Απέχει 50 χιλιόμετρα από τη Στουτγάρδη και υπήρξε κατοικία της οικογένειας Hohenzollern, τα μέλη της οποίας έγιναν αυτοκράτορες της Γερμανίας κατά το μεσαίωνα. Καταλήφθηκε το 1423 και καταστράφηκε ολοσχερώς για να ξαναχτιστεί από την αρχή στο ίδιο σημείο. Κατά τον Τριακονταετή Πόλεμο μεταξύ Προτεσταντών και Καθολικών αποτέλεσε καταφύγιο για καθολικούς πρόσφυγες.

Matsumoto Castle, Matsumoto, Ιαπωνία.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ιαπωνίας. Αυτό που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι πως δεν έχει χτιστεί σε κάποιο βουνό ή στη κορυφή κάποιου λόφου, αλλά σε πεδινή περιοχή του Matsumoto. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό όταν οι χιονοστιβάδες κρύβονται στις πτυχές και τα παραπετάσματα του, αλλά είναι ιδιαίτερα όμορφο και την άνοιξη όταν το στολίζουν τα άνθη των κερασιών.

Inuyama Castle, Ιαπωνία.

Κατασκευάστηκε το 1537, και είναι ένα από τα δώδεκα κάστρα που χτίστηκαν πριν από την Περίοδο Έντο και που συνεχίζει να υπάρχει. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι το πιο παλιό κάστρο της Ιαπωνίας, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί. Βρίσκεται στην  κορυφή ενός μικρού λόφου δίπλα στον ποταμό Kiso. Σήμερα, το κάστρο Inuyama φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και ιστορικά κειμήλια της πόλης, λειτουργώντας και ως μουσείο.

Πηγή: arttravel.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons