Κουσκούς με καρυκεύματα, ζουμερά νεκταρίνια, τραγανό αγγούρι, αβοκάντο, ρεβίθια, κεράσια, γλυκό καλαμπόκι και μέντα. Είναι απόλαυση μαζεμένη σε ένα μπολ!
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι κουσκούς (άψητο)
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα κεράσια
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
- 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, ζεστό
- αλατοπίπερο
- ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- γλυκό καλαμπόκι
- 2 νεκταρίνια ή ροδάκινα, κομμένα σε κύβους
- 1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ηλιόσποροι
- 2 φλιτζάνια ρόκα ή σπανάκι
- μαϊντανό ή μέντα ή βασιλικό
Ντρέσινγκ:
- χυμό λεμονιού
- μέλι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το κουσκούς, τα κεράσια, το κύμινο, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με ζεστό ζωμό και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί το κουσκούς, περίπου 5′. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αλατοπιπερώνουμε.
Πηγή: arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης