ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βασική συνταγή για κρέμα ζαχαροπλαστικής

Post by: 27/10/2018 0 comments

Η κλασική αυτή κρέμα (γνωστή και ως κρέμα πατισερί) αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά αγαπημένα γλυκά: γεμίζει τα εκλέρ, τα μιλφέιγ, τάρτες και ταρτάκια. Σας παρουσιάζουμε τη βασική συνταγή που πρέπει να γνωρίζετε. Φυσικά, επιδέχεται πολλές προσθήκες και παραλλαγές. Για παράδειγμα, αντί για βανίλια, μπορείτε να βάλετε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Για σοκολατένια κρέμα, προσθέστε στο τέλος λιωμένη κουβερτούρα.

Υλικά

  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 2 αυγά
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 μπαστουνάκι φρέσκια βανίλια (ή 2 βανίλιες σε σκόνη)


Εκτέλεση 

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη.
  2. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε το μείγμα με αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει η κρέμα.
  3. Όταν πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να έχουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
  4. Μεταφέρουμε σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons