ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα top παγωτά της Αθήνας!

Post by: 20/05/2023 0 comments

Παραδοσιακό καϊμάκι από πρόβειο γάλα, σορμπέ πικρής σοκολάτας ή μήπως μαστίχα με ροζ πιπέρι; Σας παρουσιάζουμε 12 παγωτατζίδικα που θα γίνουν τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά στέκια. Τα ξεχωρίσαμε για την ποιότητά τους, τις προσεγμένες πρώτες ύλες και τις κλασικές αλλά και δημιουργικές γεύσεις τους.

Le Greche.

Μια μικρή τζελατερία που μας προσφέρει παγωτό με άρωμα και γεύση Ιταλίας στην καρδιά της πόλης, συνδυάζοντας την ιταλική τεχνογνωσία με εκλεχτές ελληνικές πρώτες ύλες. Σύκα Καλαμάτας, λεμόνια Άργους και ανθότυρο Κρήτης με περγαμόντο παντρεύονται με φρέσκο γάλα σε μοναδικής νοστιμιάς παγωτά. Εξαιρετικά και τα χειροποίητα γλυκά τους. Must γεύση: Πάβλοβα με φρούτα του δάσους και κομματάκια μαρέγκας. Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, τηλ.: 2167006458.

Solo Gelato.

Βραβευμένο παγωτό (πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παγωτού στο Βερολίνο) από τον Νίκο Χριστογεώργο, τρίτης γενιάς «παγωτοποιό», ο οποίος χρησιμοποιεί εκλεκτές πρώτες ύλες και βασίζεται σε συνταγές του παππού του από το 1951. Μεγάλη ποικιλία από γεύσεις, ακόμη και με γάλα σόγιας και στέβια, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη. Must γεύση: Pistacchio με φιστίκια Σικελίας bronte. Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6813622, www.sologelato.gr

Kayak.

Θεσμός στον κόσμο του παγωτού εδώ και 20 χρόνια, με μοναδικούς συνδυασμούς και πρωτοποριακές ιδέες όπως αλμυρά παγωτά, παγωτά με αλκοόλ και με μπαχαρικά. Δημιούργησε το πρώτο βιολογικό παγωτό (think green), καθώς και το πρώτο παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης (think slim) αντικαθιστώντας τη με φυσική γλυκαντική. Στο Kayak All Day Lounge Cafe θα βρείτε επίσης γωνιά frozen yogurt, cocktails sorbetini, σάντουιτς, σνακς, καφέδες και macarons. Must γεύση: Αρωματική βανίλια από αυθεντικούς καρπούς φυσικής βανίλιας Μαδαγασκάρης. Γλυφάδα, Μεταξά 24-26 & Ζησιμοπούλου 9, τηλ.:210 8949 130, www.kayak.gr

Choco Latte Milano.

Αυθεντικό ιταλικό παγωτό από την Ελληνοιταλό Stefano. Φτιαγμένο από αγνά ελληνικά προϊόντα (φιστίκια Αιγίνης, φράουλες από Ηλεία κτλ), χωρίς χρωστικές και αρώματα. Από το τιραμισού μέχρι τα φρουτένια σορμπέ, οι επιλογές καλύπτουν κάθε γούστο. Must γεύση: η πικάντικη cioccolata pepperoncino (με κανέλλα και καυτερή πιπεριά). Λεωφόρος Αλίμου 53, Άλιμος, τηλ.: 2130231660.

Mucca.

Μια γλυκιά γωνιά στη Νέα Ερυθραία που τραβάει εδώ και μερικά χρόνια τους λάτρεις του ιταλικού παγωτού- μικρούς και μεγάλους. Την παράσταση κλέβουν οι “παιδικές” γεύσεις (Kinder Bueno, τσίχλα, μπισκοτίνο, Lila Pause) αλλά και το χειροποίητο χωνάκι σε σχήμα φωλιάς. Εδώ και λίγους μήνες απέκτησε το πρώτο “αδερφάκι” της στο Φάρο Ψυχικού. Must γεύση: Gianduja (σοκολάτα-φουντούκι) σε μπισκοτένια φωλιά. Χαριλάου Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 8001614 & Λεωφόρος Κηφισίας 242, Φάρος Ψυχικού, τηλ.: 210 6773693.

Χαρά.

Θρυλικό ζαχαροπλαστείο που έχει χαρίσει τις πιο γλυκές καλοκαιρινές αναμνήσεις σε πολλούς Αθηναίους. Σικάγο, τριαντάφυλλο, τιραμισού, tutti frutti και παγωτό του Πασά (καιμάκι με κομμάτια μπακλαβά) είναι μερικές μόνο από τις ιδιαίτερες γεύσεις που θα βρείτε εδώ. Must γεύση: Εκμέκ με παγωτό καϊμάκι. Πατησίων 339, Άνω Πατήσια, τηλ.: 210 2287266.

Μπακογιάννης.

Από το 1955 τούτο το γαλακτοπωλείο στην Ηλιούπολη φτιάχνει με πρόβειο γάλα εξαιρετικό γιαούρτι και πολύ νόστιμο, πλούσιο και βελούδινο παγωτό σε τρεις γεύσεις: βανίλια, κακάο και καϊμάκι. Επειδή χρησιμοποιεί φρέσκο πρόβειο γάλα, το κατάστημα κλείνει την περίοδο αναπαραγωγής των προβάτων, από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Σπεύσατε όσο είναι καιρός ακόμη και προμηθευτείτε μπόλικο! Must γεύση: Η βανίλια- απλά υπέροχη. Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, Ηλιούπολη, τηλ.: 2109736971.

Αφοί Ασημακόπουλοι.

Το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της πόλης, στο ίδιο σημείο των Εξαρχείων από το 1915, φτιάχνει με διαλεχτά υλικά δικής του παραγωγής εκτός από γαλακτομπούρεκο, ρυζόγαλο κι άλλες γλυκές κι αλμυρές λιχουδιές, και ολόφρεσκο παγωτό από 100% αγνή κρέμα αγελαδινού γάλακτος. Must γεύση: Το παγωτό με μυρωδάτο φιστίκι Αιγίνης. Χαριλάου Τρικούπη 82, τηλ.: 2103610092

Zillion’s.

Για εξαιρετικό κρεμώδες παγωτό με φρέσκο γάλα και πραγματικά φρούτα σε μια όμορφη ανθισμένη αυλή στα βόρεια προάστια. Παγωτό με ανθόγαλα, φουντούκι, σορμπέ μάνγκο,   μασκαρπόνε με φράουλες και πάβλοβα είναι μερικές από τις νοστιμότατες επιλογές. Μπορείτε να το συνδυάσετε με φρεσκοψημένη βάφλα. Must γεύση: H νέα γεύση αμύγδαλο. Διονύσου 69, Κηφισιά, τηλ.: 2106201211.

Fatto a Mano.

Αν βρεθείς στο Περιστέρι, αξίζει να κάνεις μία στάση σε αυτήν τη gelateria για ξεχωριστό, χειροποίητο, 100 % φυσικό παγωτό που φτιάχνει ο Γιάννης Νύκταρης στο μαγαζί-εργαστήριό του, χωρίς πρόσθετα, πλούσιο σε γεύση και με το πραγματικό του χρώμα. Θα λατρέψεις το παγωτό ανανά με ολόκληρες ίνες από το φρούτο, τον Κρόκος Κοζάνης με καραμελωμένο καρύδι και τη Μαστίχα και λεμόνι, ενώ οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής θα βρουν παγωτά με στέβια, χωρίς λακρόζη και γλουτένη. Must γεύση: το Φρέσκο ανθότυρο με θυμαρίσιο μέλι. Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, τηλ.: 210 5777407, www.fattoamano.com.gr

Waffle House.

Ξεκίνησε από τη Νάξο, αγαπήθηκε γρήγορα για τις πεντανόστιμες βάφλες και το χειροποίητο παγωτό του, και έφτασε και στην Αθήνα- πρώτα στην Βουλιαγμένη και πρόσφατα στην Πεντέλη. Must γεύση: Παγωτό γιαούρτι καραμέλα με φρέσκο ελληνικό γιαούρτι, σπιτική καραμέλα βουτύρου και διαλεχτά καραμελωμένα αμύγδαλα. Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 8961222 & Αγ. Γεωργίου 1 & Λ. Πεντέλης, Πεντέλη, www.wafflehouse.gr

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons