ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπαγγετίνι με μανιτάρια, σκόρδο και λάδι

Post by: 09/04/2016 0 comments

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 πακέτο σπαγγετίνι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (νιφάδες)
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια άσπρα, κομμένα σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  1. Ρίχνουμε το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο.
  1. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους, να εξατμιστούν τα υγρά και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα (περίπου 5 λεπτά).
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα μανιτάρια, τον μαϊντανό και το πιπέρι.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons