ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για τηγανητό ρύζι με αυγό και λαχανικά

Post by: 24/02/2018 0 comments

Εύκολο ρυζάκι και πολύ νόστιμο. Ένα πιάτο με απλά υλικά που τρώγεται μόνο του ή μπορεί να συνοδεύσει κάποιο άλλο πιάτο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
  • 4 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο + 2 κουταλιές της σούπας για τα αυγά
  • 5-6 ίνες κρόκου Κοζάνης
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι αρακά βρασμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει και να μείνει σπυρωτό. Πέντε λεπτά πριν το βγάλουμε προσθέτουμε στο ρύζι που βράζει και τον κρόκο Κοζάνης. Σουρώνουμε το ρύζι και το φυλάμε ζεστό.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και το σκόρδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον αρακά, την πάπρικα, το σουσάμι και τα γυρίζουμε 2-3 φορές στο τηγάνι.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι (ή γουόκ) 2 κουταλιές της σούπας λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα αυγά. Τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι αρκετές φορές ώστε η ομελέτα να βγει ψιχουλιαστή. Σε 3-4 λεπτά θα είναι έτοιμη.
  4. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και το πιλάφι και τα λαχανικά ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons