ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για εύκολα ψωμάκια μπριός

Post by: 10/03/2018 0 comments

Δεν θα σας πάρει περισσότερο από 40 λεπτά να ετοιμάσετε αυτά τα αφράτα και νόστιμα ψωμάκια που είναι ιδανικά για πρωινό αλλά και για τα σπιτικά μπέργκερ σας. Δοκιμάστε τα και δεν θα θέλετε να αγοράσετε ξανά τα τυποποιημένα του σούπερ μάρκετ. Μπορείτε αν θέλετε να τα πασπαλίσετε με σουσάμι ή μαυροκούκι.

Υλικά (για 8-12 ψωμάκια)

  • 1 1/4 φλιτζανιού γάλα, ζεσταμένο στους 40 βαθμούς
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιά στιγμής
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 1/4 φλιτζανιού με 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό συν 1 κουταλάκι του γλυκού νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε απαλά το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό. Προσθέτουμε 3 1/4 φλιτζάνια αλεύρι και το αλάτι. Δουλεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, λίγο λίγο. Η ζύμη θα πρέπει να κολλάει ελαφρά στα χέρια μας.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια (ή σε λιγότερα για μεγαλύτερα ψωμάκια) και πλάθουμε μπάλες. Τις βάζουμε στο ταψί, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε ελαφρά με πλαστική μεμβράνη και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
  4. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια από τα ψωμάκια. Τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons