ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για σπιτική φασολάδα πικάντικη.

Post by: 04/04/2020 0 comments

Δεν υπάρχει ελληνικό σπίτι που να μην τιμάει συχνά μια αχνιστή φασολάδα τις χειμωνιάτικες μέρες. Ακολουθεί μια συνταγή για μια ελαφρώς πικάντικη, χυλωμένη φασολάδα για να τη απολαύσετε μαζί με χωριάτικο ψωμί και κόκκινο κρασί.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 400 γραμμάρια φασόλια μέτρια
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κομματάκια
  • 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι ρέβα σε κομματάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σπανάκι ή σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό.
2. Την επομένη,βάζουμε την κατσαρόλα με τα φασόλια στη φωτιά να πάρουν 2-3 βράσεις.
3. Στο μεταξύ, σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τη ρέβα, την πάπρικα, την πιπεριά και το μπέικον.
4. Σουρώνουμε τα φασόλια και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα το περιεχόμενο του τηγανιού, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό και ξαναρίχνουμε μέσα και τα σουρωμένα φασόλια. Βράζουμε για 30 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20 λεπτά μέχρι να φασόλια να αρχίσουν να σπάνε και να χυλώνει το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
5. Αφήνουμε να χαμηλώσει η θερμοκρασία, μοιράζουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σπανάκι ή σχοινόπρασο.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons