ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο, πορτοκάλι και καρύδια

Post by: 20/10/2018 0 comments

Εντυπωσιακή στην εμφάνιση και με ωραίο συνδυασμό γεύσεων, αυτή η σαλάτα μπορεί κάλλιστα  να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Μπορούμε να προσθέσουμε και λεπτές φλούδες παρμεζάνας για έξτρα γεύση.
Υλικά (για 2-3 άτομα)

  • 500 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα
  • ½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
  • 300 γραμμάρια τρυφερά φύλλα ρόκας και σπανάκι ή άλλο συνδυασμό της
  • αρεσκείας μας
  • 1-2 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το ντρέσινγκ

  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μικρό κρεμμύδι εσαλότ
  • 1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι λευκό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τα υλικά της σαλάτας: σε στεγνό τηγάνι καβουρδίζουμε για 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά τα καρύδια μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν ελαφρά και να βγάζουν το άρωμά τους.
  2. Κόβουμε τις καθαρισμένες φέτες του πορτοκαλιού στα τέσσερα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε από όλες τις πλευρές το κοτόπουλο, το βάζουμε ανάμεσα από 2 λαδόκολες και το χτυπάμε με το πλατύ μέρος από ένα μπαλτά ώστε να απλώσει και να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο πάχος. Βάζουμε σε ενα τηγάνι που να έχει και καπάκι το λάδι και το βούτυρο, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε το κοτόπουλο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει εξωτερικά χωρίς να είναι εσωτερικά ρόζ. Το βγάζουμε σε μια σανίδα κοπής και το κόβουμε σε φέτες μέτριου πάχους.
  4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο multi και τα πολτοποιούμε. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα για αλατοπίπερο και ξύδι ανάλογα με την προτίμησή μας.
  5. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι το σπανάκι και τη ρόκα, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από καρύδια, πορτοκάλια και κοτόπουλο, ανακατεύουμε ελαφρά και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Απλώνουμε επάνω το υπόλοιπο μισό από καρύδια, πορτοκάλια και κοτόπουλο και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

 

Πηγή: www.arttable.gr

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons