ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για σαλάτα Caesar με ψητές γαρίδες.

Post by: 30/05/2020 0 comments

Δοκιμάζουμε μια διαφορετική εκδοχή της δημοφιλούς σαλάτας με ζουμερές ψητές γαρίδες και ελαφρύ dressing με γιαούρτι. Εύκολη, γρήγορη και χορταστική, μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα με όλη τη νοστιμιά που χρειάζεστε.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 2 φλιτζάνια κρουτόν έτοιμα ή σπιτικά
  • 3/4 φλιτζανιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι φλούδες παρμεζάνας για γαρνίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσιγνκ

  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, τα ντοματίνια και τα κρουτόν. Το αφήνουμε κατά μέρος.
2. Ψήνουμε τις γαρίδες: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Τις μεταφέρουμε στο μπολ με το μαρούλι.
3. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να πάρουμε μια λεία σάλτσα.
4. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.

 

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons