ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για ρεβιθοσουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα.

Post by: 02/11/2019 0 comments

Σουτζουκάκια χωρίς κιμά σκεφτήκατε ποτέ να φτιάξετε; Σας δίνουμε την καλύτερη συνταγή. Θα τα φάνε ακόμη και όσοι δεν συμπαθούν τα ρεβίθια! Ταιριάζουν ωραιότατα με πιλάφι, πουρέ πατάτας αλλά και τηγανητές πατάτες.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 350 γραμμάρια ρεβίθια μουσκεμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 ντομάτα καλά στυμμένη, χωρίς σπόρους, κομμένη σε κομματάκια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 2 φλιτζάνια ντομάτα στον τρίφτη
  • 1/4 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα τρίβουμε στο μπλέντερ χωρίς όμως να γίνουν σκόνη. Μουσκεύουμε το ψωμί, το πιέζουμε δυνατά με τα χέρια μας να στραγγίσει καλά και το θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα.
2. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα ρεβίθια, το θρυμματισμένο ψωμί, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, τα κομματάκια ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε 30 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
3. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα:  σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, το κύμινο, την πάπρικα και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να μείνει με το λάδι της.
4. Πλάθουμε με τα χέρια μας το μείγμα με τα ρεβίθια σε σουτζουκάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά μπόλικο σπορέλαιο και τηγανίζουμε τμηματικά τα σουτζουκάκια, μέχρι να κάνουν από όλες τις πλευρές κρούστα. Αυτά που τηγανίστηκαν τα τοποθετούμε σε ρηχή πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
5. Όταν τηγανίσουμε όλα τα σουτζουκάκια τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα και σιγοβράζουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι τα σουτζουκάκια να δέσουν με τη σάλτσα. Κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα για να μην κολλήσουν και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
6. Σερβίρουμε συνοδεύοντάς τα με ρύζι, πουρέ πατάτας ή με και τηγανητές πατάτες.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons