ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για ραβανί με άρωμα μαστίχας

Post by: 17/11/2018 0 comments

Ένα αφράτο και γευστικότατο σιμιγδαλένιο κέικ με το μοναδικό άρωμα μαστίχας, που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί. Όσο ψήνεται, θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας! Ταιριάζει υπέροχα με παγωτό καϊμάκι.

 

Υλικά (για ένα μέτριο ταψί)

  • 500 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 370 γραμμάρια φαρίνα
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 5 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μαστίχα
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 150 ml γάλα
  • ½ φλιτζάνι ινδική καρύδα τριμμένη ή αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα για
  • γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 ½ φλιτζάνια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη φαρίνα, τη μαστίχα και τη σόδα.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και έναν-έναν τους κρόκους ανακατεύοντας στη χαμηλή ταχύτητα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας εναλλάξ γάλα και μείγμα με το σιμιγδάλι και τη φαρίνα από το μπολ. Ανακατεύουμε πάντα στην χαμηλή ταχύτητα.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε λίγη-λίγη τη μαρέγκα στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις από τα άκρα προς το εσωτερικό του μείγματος για να προκύψει απαλό και αφράτο το ραβανί.
  4. Βουτυρώνουμε ένα κεραμικό ταψί ή πυρέξ, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ και ψήνουμε για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  5. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το λικέρ ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
  6. Χαράζουμε ελαφρά το κρύο ραβανί σε κομμάτια και το περιχύνουμε  με το καυτό σιρόπι σιγά-σιγά, μέχρι να το απορροφήσει εντελώς. Αν θέλουμε γαρνίρουμε την επιφάνεια με ινδική καρύδα ή αμύγδαλα.

 

Πηγή: www.arttable.gr

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons