ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κροκέτες κουνουπίδι.

Post by: 09/03/2024 0 comments

Με αυτή τη συνταγή, όλοι θα λατρέψουν το κουνουπίδι! Με αυτό τον χυλό μπύρας γίνονται πολύ νόστιμα, άλλωστε, πολλά λαχανικά. Εύκολο μεζεδάκι και νοστιμότατο ορεκτικό.

Υλικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 3 αυγά
  • 1 κουτί μπύρα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένα τυριά (παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα κτλ.)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • αλεύρι όσο χρειαστεί
  • αλάτι

Εκτέλεση

1. Ζεματάμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο και στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την μπύρα με τα αυγά, τα τυριά, την πάπρικα και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Σίγα-σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός. Τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά στο ψυγείο.
3. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι. Βουτάμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού στον χυλό και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε λίγα-λίγα σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons