ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για ψητό σολομό με σαλάτα κριθαράκι.

Post by: 29/08/2020 0 comments

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 250 γραμμάρια κριθαράκι (περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/3 φλιτζανιού συν 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλιτζανιού συν 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
1. Αναμιγνύουμε το αγγούρι και τα ντοματίνια με 1/2 κουταλάκι του γλυκού από το αλάτι σε σουρωτήρι πάνω από μπολ, και τα αφήνουμε εκεί για 15 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι μέχρι να γίνει, για περίπου 12 λεπτά. Το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Στη συνέχεια, το ανακατεύουμε με 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, 1/3 φλιτζανιού άνηθο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού από το αλάτι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
3. Ανάβουμε το γκριλ. Αλείφουμε το σολομό με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλατοπίπερο. Ψήνουμε το σολομό, με το δέρμα προς τα πάνω, για 4 λεπτά. Γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και πασπαλίζουμε με μία κουταλιά της σούπας άνηθο και ξύσμα λεμονιού. Ψήνουμε το ψάρι για περίπου 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει καλά αλλά να είναι και ζουμερό στο κέντρο του. Σερβίρουμε τα φιλέτα σολομού πάνω στη σαλάτα.

 

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons