ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για πιπεριές γεμιστές με κους κους, λιαστή ντομάτα και φέτα.

Post by: 08/08/2020 0 comments

Υλικά (για 2-3 άτομα)

  • 6 μεγάλες πιπεριές κόκκινες και κίτρινες
  • 1 φλιτζάνι κους κους, αραβικό – πλιγούρι (όχι το ζυμαρικό)
  • 3/4 του φλιτζανιού λιαστές ντομάτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κομμάτια
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 5-6 ίνες κρόκος Κοζάνης
  • 4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • ½ κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
  • ½ φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τις πιπεριές στα δύο κατά μήκος, καθαρίζουμε το εσωτερικό τους και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά ώστε να μαλακώσουν ελαφρά.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και γυρίζουμε για 1-2 λεπτά τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα κομμάτια της πιπεριάς Φλωρίνης.
3. Ρίχνουμε εν συνεχεία το κρασί, τις λιαστές ντομάτες 1/3 του φλιτζανιού νερό, το κους κους και βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να απορροφήσει τα υγρά του.
4. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο φαγητό τον κρόκο Κοζάνης, το κουκουνάρι, την πάπρικα, τον μαϊντανό, τη φέτα τριμμένη με τα δάχτυλά μας, τις ελιές και λίγο αλατοπίπερο.
5. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα αυτό. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με λίγη φρυγανιά τριμμένη.
6. Τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και στη συνέχεια στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Πηγή:  arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons