ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες τυλιχτές με μπέικον

Post by: 25/08/2018 0 comments

Τέλεια ιδέα για finger food και γιορτινό μπουφέ. Ταιριάζουν υπέροχα με ένα dip από μαγιονέζα όπως αυτό που σας προτείνουμε, αλλά μπορείτε να τις σερβίρετε και μόνες τους. Θα γίνουν ανάρπαστες.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια μικρές πατάτες
  • 500 γραμμάρια μπέικον, κομμένο σε φέτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)

Για το ντιπ (προαιρετικά)

  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε καλά τις πατάτες.
  2. Τυλίγουμε κάθε πατάτα με μισή φέτα μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
  3. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (τσεκάρουμε με ένα πιρούνι) και να γίνει τραγανό το μπέικον, περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους).
  4. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντιπ.
  5. Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με μαϊντανό και τις σερβίρουμε με το ντιπ.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons