ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη

Post by: 12/05/2018 0 comments

Εύκολη συνταγή για light μπιφτέκια γαλοπούλας για όσους θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους. Και νόστιμα και υγιεινά. Συνοδέψτε τα με ψητά λαχανικά ή με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 800 γραμμάρια κιμά γαλοπούλα περασμένο μία φορά στη μηχανή
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3/4 φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίγανη
  • ¼  φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ασπράδι από 2 αυγά
  • 1 καρότο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πολτοποιούμε στο μούλτι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές με 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μαζί με το πολτοποιημένο μείγμα από το μούλτι και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.
  3. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να είναι τρυφερά εσωτερικά, γυρίζοντάς τα μια φορά στο ενδιάμεσο.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons