ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για μαρμελάδα σύκο.

Post by: 01/09/2018 0 comments

Υπέροχη, σπιτική μαρμελάδα σύκο για να γεμίσουμε με καλοκαιρινή γλύκα τα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα πρωινά μας. Απαιτεί ελάχιστο κόπο και δεν υπάρχει λόγος να την αγοράζουμε έτοιμη. Με τη γλυκιά και μεστή γεύση της ταιριάζει πολύ με γιαούρτι καθώς και με τυριά και αλλαντικά.

Υλικά (για 1 μέτριο βάζο)

  • 1 ½ κιλό γερά και ώριμα σύκα
  • 800 γραμμάρια ζάχαρη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κοτσάνι από τα σύκα και αφαιρούμε όσο γίνεται από τη φλούδα τους. Τα κόβουμε σε κομματάκια και τα βάζουμε σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα για 1 ώρα χωρίς να ανάψουμε τη φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και βράζουμε, δυνατά στην αρχή και μετά από 2-3 λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε και λίγο.
  3. Όταν το μείγμα αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το κονιάκ και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα αποστειρωμένα βάζα, αφήνοντας 1 εκ. κενό στην κορυφή, τα σφραγίζουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα. Έτσι αποστειρώνονται μόνα τους γιατί η μαρμελάδα μας δεν έχει συντηρητικά.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons