ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για μανιτάρια γεμιστά με τυρί και σκόρδο

Post by: 13/07/2019 0 comments

Αυτά τα λαχταριστά μανιτάρια με γέμιση τυριού-σκόρδου είναι ένα φανταστικό ορεκτικό που μπορεί να γίνει όμως και κυρίως γεύμα. Όπως κι αν σερβιριστούν, το πιάτο θα αδειάσει σε χρόνο ντε-τε!

Υλικά(για 2 άτομα)

  • 4 μέτρια προς μεγάλα λευκά μανιτάρια χωρίς το μίσχο τους
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βουτυρώνουμε από όλες τις πλευρές τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ενώ ψήνονται τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, την γραβιέρα, την παρμεζάνα, την μουστάρδα, την φρυγανιά, τον μαϊντανό και το θυμάρι.
  4. Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι εσωτερικά τα μανιτάρια με το μίγμα από το μπολ και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η γέμιση.
  5. Τα σερβίρουμε ζεστά γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons