Αυτά τα λαχταριστά μανιτάρια με γέμιση τυριού-σκόρδου είναι ένα φανταστικό ορεκτικό που μπορεί να γίνει όμως και κυρίως γεύμα. Όπως κι αν σερβιριστούν, το πιάτο θα αδειάσει σε χρόνο ντε-τε!
Υλικά(για 2 άτομα)
- 4 μέτρια προς μεγάλα λευκά μανιτάρια χωρίς το μίσχο τους
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- ½ φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη
- ½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
- ½ φλιτζάνι φρυγανιά
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε από όλες τις πλευρές τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Ενώ ψήνονται τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, την γραβιέρα, την παρμεζάνα, την μουστάρδα, την φρυγανιά, τον μαϊντανό και το θυμάρι.
- Γεμίζουμε με ένα κουταλάκι εσωτερικά τα μανιτάρια με το μίγμα από το μπολ και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η γέμιση.
- Τα σερβίρουμε ζεστά γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή: www.arttable.gr
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης