ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για μακαρονοσαλάτα με τόνο.

Post by: 06/06/2020 0 comments

Τρυφερός τόνος, ζυμαρικά, πιπεριές, ελιές και λιαστή ντομάτα συνδυάζονται αρμονικά σε μια εύκολη και ωραιότατη μακαρονοσαλάτα, ιδανική για βραδινό αλλά και για το ταπεράκι που θα πάρουμε μαζί μας στη δουλειά.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 300 γραμμάρια πακέτο φαρφάλες, βίδες ή πένες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι, στραγγισμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωναράκια άνηθο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τα ζυµαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε στο μπολ και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά.
3. Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσουν οι γεύσεις ή τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου πριν τη σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons