ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για καταΐφι παραδοσιακό

Post by: 01/12/2018 0 comments

Αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό, το κανταΐφι δεν λείπει ποτέ από τα εορταστικά τραπέζια. Για να το ευχαριστηθείτε περισσότερο, φτιάξτε το μόνοι σας με φύλλο κανταΐφι και αγνά υλικά: καλό βούτυρο, καρύδια, φιστίκι Αιγίνης και μπόλικο σιροπάκι.

 

Υλικά (για 12 καταϊφια)

  • 1 συσκευασία καταΐφι 
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο

 

Για τη γέμιση

  • 150 γραμμάρια καρύδι χοντροκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 βανίλια

 

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • ½ λεμόνι χυμό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 βανίλιες

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να δένει. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.
  3. Χωρίζουμε το καταΐφι σε 12 μέρη. Παίρνουμε το κάθε ένα και το ανοίγουμε σιγά-σιγά ώστε να σχηματισθεί ένα παραλληλόγραμμο. Βάζουμε στη μέση μία κουταλιά από τη γέμιση και ένα κομματάκι βούτυρο. Διπλώνουμε τις δύο πιο απομακρυσμένες άκρες προς τα μέσα και στη συνεχεία το τυλίγουμε σαν ρολό. Κάνουμε το ίδιο για όλα τα κομμάτια από το καταΐφι.
  4. Τοποθετούμε τα καταΐφια σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Λιώνουμε το βούτυρο που περίσσεψε και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-50 λεπτά μέχρι η επιφάνειά τους να αρχίσει να ροδίζει.
  6. Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και όπως είναι ζεστό του ρίχνουμε σιγά-σιγά το κρύο σιρόπι. Πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με το φιστίκι, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons