ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά.

Post by: 08/02/2020 0 comments

Τα αγαπημένο φαγητό της μαμάς δεν γίνεται μόνο αυγολέμονο, αλλά και με κόκκινη σάλτσα. Τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια συνδυάζονται τέλεια με τηγανητές πατάτες, φέτα και φρέσκο, χωριάτικο ψωμί.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 3/4 φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 500 γραμμάρια ντομάτες στο μούλτι ή συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Ζεσταίνουμε 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Βράζουμε τη σάλτσα για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και βραστό νερό μέχρι να τα σκεπάσει.
3. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά, κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα (με κλειστό το καπάκι) κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν τα γιουβαρλάκια, μέχρι να γίνουν τα γιουβαρλάκια και να δέσει η σάλτσα.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons