ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για εύκολη τάρτα με φρέσκα σύκα και κρέμα αμυγδάλου.

Post by: 26/09/2020 0 comments

Απολαυστική φθινοπωρινή τάρτα όλο γλύκα και άρωμα, που φτιάχνεται με απλά υλικά. Συνοδεύστε με παγωτό βανίλια ή παρφέ κρέμα.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 1 φύλλο σφολιάτας (κατεψυγμένο), αποψυγμένο
  • 7 μεγάλα μαύρα σύκα, ώριμα αλλά σφιχτά, κομμένα στα τέσσερα
  • 240 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 300 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 1/4 φλιτζανιού κονιάκ
  • 40 γραμμάρια αλεύρι
  • 400 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα, τριµµένη
  • 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 50 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει, περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και στη συνέχεια το κονιάκ. Χτυπάμε ελαφρά για 1 λεπτό ακόμα και ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα και χτυπάμε να ανακατευτούν καλά. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
2. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ορθογώνιο ταψί και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε πολλά σημεία τη ζύμη και τη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
3. Τη βγάζουμε από το φούρνο (αν έχει φουσκώσει, την πιέζουμε προσεκτικά με καθαρή πετσέτα στο κέντρο της), απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα αμυγδάλου πάνω στη ζύμη και με ένα πινέλο αλείφουμε τις άκρες της ζύμης με τον κρόκο αυγού αραιωμένο με το γάλα. Τη βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά.
4. Στο μεταξύ, μουλιάζουμε τα κομμένα σύκα στο κρασί για 5 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, μοιράζουμε ομοιόμορφα τα σύκα στην επιφάνεια, αλείφουμε με λίγο από το κρασί όπου τα μουλιάσαμε και τη βάζουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 3-5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και σερβίρουμε.

 

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons