ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για εύκολη κερασόπιτα

Post by: 26/05/2018 0 comments

Απολαυστικό καλοκαιρινό γλυκό, που φτιάχνεται ιδανικά με τα πρώτα γλυκά κεράσια της εποχής και συνοδεύει άψογα τον πρωινό ή απογευματινό καφέ.

Υλικά (για 8-10 μερίδες)

Για τη ζύμη 

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κρύο βούτυρο σε κομμάτια
  • 1/4 με 1/2 φλιτζανιού παγωμένο νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 800 γραμμάρια κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού, χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση 

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ψιχουλιαστεί. Σταδιακά προσθέτουμε νερό και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε φύλλο και κόβουμε σε κυκλικό σχήμα διαμέτρου 35 εκατοστών περίπου για να κάνουμε τη βάση της πίτας. Τη στρώνουμε με τα δάχτυλα στη βάση και στα τοιχώματα μιας ταρτιέρας.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά τα κεράσια με τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε με το μείγμα τη βάση της πίτας.
  4. Αλείφουμε με βούτυρο την υπόλοιπη ζύμη και την κόβουμε σε παραλληλόγραμμες λωρίδες, ώστε να καλύψουμε το πάνω μέρος της κερασόπιτας σαν πλέγμα. Με ένα πινελάκι, αλείφουμε την επιφάνεια με τον χτυπημένο κρόκο.
  5. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα στους 190 βαθμούς.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons